XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Atletisk tejp är någon typ av tejp utformad för att användas på den mänskliga kroppen för att stödja leder, ben, muskler och andra strukturer i kroppen. Athletic tejpning kan bidra till att minska risken för skada genom att stödja kroppen och är en viktig del av förberedelserna för konkurrens och behandla skador i många sporter.

joint Support

Ett av de primära användningsområdena för atletisk tejp är att stödja leder, vilket ger dem ytterligare styvhet och motstånd mot stammar. Skadade lederna kan dra nytta av tejpning eftersom immobilisering kan hjälpa till att hålla idrottare från att böja leden på ett sätt som skulle kunna förvärra skadan eller orsaka smärta. Vanligen tejpade fogar innefattar handleder och vrister. Tejp används också för att stödja och immobilisera fingrarna, särskilt i sporter som basket där fingerskador är vanliga. När tejpa en gemensam, är vita standard atletisk tejp används typiskt. En pre-wrap kan appliceras så att tejpen inte fastnar direkt på huden, och sedan bandet lindas runt fogen. Tape jobb kan vara komplex, som består av många olika band och loopar, eller de kan helt enkelt bestå av en kontinuerlig längd av band som sveper runt de gemensamma flera gånger.

Kronisk smärta

Atletisk tejp kan användas för att lindra kronisk smärta från tillstånd som tendinit och andra problem till bindväv. Till exempel Mayo Clinic anges att atletisk tejpning är en potentiell behandling för plantar fasciit, en vanlig åkomma som kan orsaka invalidiserande smärta i fotvalvet och hälen. Bandet kan också användas för att stödja patellas eller knäskålarna för dem med knäproblem.

Hand Inslagning

Athletic tejp kan användas för att slå in händerna för att ge dämpning och styvhet i sporter som kickboxning och MMA. Fighters linda ofta sina händer med tejp innan knapp-on handskar för att förhindra skador som brutna händer. Hand omslag med tejp kan också hjälpa till att skydda mot skrubbsår när du tränar med stans påsar.

Kinesio Tape

Kinesio är en speciell typ av atletisk tejp som kan appliceras direkt på huden utan omslag tillbaka på sig själv för att stödja kroppen. Enligt New York Times, kan bandet användas för att styra skadade muskler och leder utan att begränsa idrottaren rörelseomfång. Denna typ av band är vanligt bland elitidrottare som behöver konkurrera på en hög nivå som ett sätt att begränsa effekterna av skada eller potentiella skador utan att störa prestanda.