XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Om du har en överaktiv blåsa, kommer du att ha behov av att urinera ofta. Det kan vara omöjligt för dig att sitta igenom en hel möte eller film utan att ha behov av att gå på toaletten. Du kanske upptäcker att du inte gör det på toaletten i tid och väta byxorna. Detta kallas inkontinens.

faktorer

En överaktiv blåsa kan vara resultatet av överdriven konsumtion av alkohol eller koffein och mediciner som ökar urinproduktionen (diuretika) eller kräver att du dricka mycket vätska när du tar dem. Nedsatt njurfunktion och diabetes kan orsaka hög urinproduktion, som kan inflammation i vävnader som befinner sig i närheten av urinvägarna. Andra faktorer inkluderar en förstorad prostata; tidigare operationer för att behandla inkontinens; förstoppning; och en akut urinvägsinfektion (UTI), vilket kan ge symtom på överaktiv blåsa.

Sjukdomar som bidrar

Om du lider av multipel skleros, har haft en stroke eller har Parkinsons sjukdom, som alla är neurologiska sjukdomar, kan du uppleva en överaktiv blåsa.

symptom

Vakna upp två eller flera gånger under natten kan tyda på att blåsan är överaktiv. Om du upplever att "Jag har-fick-to-go-nu" känsla, har du förmodligen en överaktiv blåsa. Om du inte kan kontrollera din urin och det ofrivilligt kommer ut, det är en annan symptom.

Sfinkter

Om blåsan är ofrivilligt contracting, signalerar detta behovet av att urinera. Om ringmuskel är överväldigad av kontraktion, är detta när du kissa i byxorna. Sphincter är en muskulär mekanism som styr retention och frisättning av urin från blåsan.

möjlig risk

Det är möjligt att en överaktiv blåsa är ett tecken på en underliggande sjukdom, såsom en cancertumör.

Ålder

Detta tillstånd kan bli värre när du blir äldre. Diskutera lösningar med din läkare.