XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Herpesviruset finns i cirka 25 olika inkarnationer, varav åtta är ansvariga för sjukdomar såsom bältros, Epstein-Barr-virus och även vattkoppor. Emellertid, herpes simplex 1 (HSV-1) och herpes simplex 2 (HSV-2) är de två typer av virusen som kan överföras sexuellt från en person till en annan, vilket resulterar i en infektion i underlivet. Enligt Centers for Disease Control, en av fem personer ålder 12 år och äldre hamnar en överförbar HSV-infektion.

Vad orsakar genital herpes?

Genital herpes orsakas oftast genom överföring av HSV-2-virus, men inte alltid - genitala lesioner kan bryta ut när HSV-1-virus infekterar genitala regionen, för. Levande virus kan överföras till en icke-infekterade personer genom vattniga sår som viruset orsakar, antingen i området i munnen eller genitala regionen. Det kan dock även överföras från en person till en annan genom asymtomatiska spridande av viruset, när inga sår är synligt närvarande. Enligt Mayo Clinic, så många som 90 procent av de smittade med HSV är omedvetna om att de har det, inte heller presentera symptom - så många som 80 procent av människor är smittade med genital herpes när deras sexuella partner inte har lesioner Present.

HSV-2

I de flesta fall kan HSV-2 endast överföras från en person till en annan genom sexuell kontakt med någon med HSV-2-virus. Användning av kondomer minskar i hög grad sannolikheten för att en HSV-2-infektion. Men de inte skydda de områden i huden runt könsorganen där skador förekommer. HSV-2-virus kan inte finnas genom att bada eller douching efter kön, eller genom att använda en aktuell kräm som utger sig för att "döda" HSV-viruset.

HSV-1

HSV-1 är herpesvirus som är associerad med herpes i munnen (munsår). Det är också möjligt att infektera någon med genital herpes genom oralt sex när HSV-1 är närvarande. Men det är ett utbrott av skador i underlivet på grund av HSV-1 typiskt mildare, och senare utbrott mindre frekvent. Om HSV överförs muntligen den person smittad har HSV-1, inte HSV-2.

utbrotts Symtom

Enligt CDC och Mayo Clinic, många människor som är infekterade med HSV-2 förblir asymtomatisk för många år eller erfarenhet mycket milda primära utbrott eftersom de redan har HSV-1. Gång infekterades med HSV-1, skapar kroppen antikroppar för att bekämpa efterföljande HSV-infektioner. Men om en person inte är smittad med HSV, det första utbrottet kommer typiskt att vara mycket smärtsamt; de kan uppleva hela kroppen symtom, förutom genitala lesioner. Influensaliknande symtom är vanliga, såsom huvudvärk, feber, ledvärk och allmän sjukdomskänsla.

behandling av Herpes

Det finns inget botemedel mot herpes, inte heller finns det några over-the counter rättsmedel för att effektivt behandla herpes symptom. Men orala antivirala är mycket effektiva i att skynda återhämtning under en inledande utbrott och minska frekvensen och svårighetsgraden av efterföljande utbrott. Dessa antivirala läkemedel är endast tillgängliga genom recept från läkare och gå genom varumärkena Zovirax, Famvir och Valtrex.

förhindra Herpes

För närvarande, en vaccination för herpes testas, men det kommer inte att skydda människor som redan har herpes. Du kan skydda dig själv och dina sexuella partners genom att insistera på att få screenas för herpes innan han blev intimt involverade. Om du har HSV, alltid informera den person du är dating så att han eller hon kan göra en utbildad val. Om du är smittad med herpes, kan du kraftigt minska din chans att klara det till andra genom att öva säker sex (kondom) och med antivirala läkemedel på en daglig basis.