XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur förklara fibromyalgi Family


Värk, smärta, kronisk trötthet, rastlöshet och sömnlöshet är bara några av de symtom du troligen lider med om du är en fibromyalgipatient. Eftersom många myter omger fibromyalgi som ett medicinskt tillstånd, kan du stå inför ännu en utmaning att förklara fibromyalgi till din familj. Med stöd av dina nära och kära är viktigt för att minska din stress nivå, vilket i sin tur kan bidra till att minska svårighetsgraden av symtomen. Därför hjälper din familj att förstå detta komplexa tillstånd kommer att vara till nytta för dig och dina nära och kära.

Instruktioner

1 Eftersom det inte finns någon definitiv test för fibromyalgi och det finns ingen specifik källa av smärta för att identifiera syndrom, är familjemedlemmar utan kunskap om fibromyalgi ofta kvar i tvivel om det är verklighet. National Fibromyalgia Association hemsida ger en mängd information om familjemedlemmar som kan vara intresserade av att läsa om det skick du kämpar med.

2 För en familjemedlem som kan tyckas resistenta mot lyssna på din förklaring av fibromyalgi, "Newsweek" ger en mycket informativ och up-to-date artikel med uppgifter om fakta från myter under åren av denna föga förstådd syndrom. Skriv ut och placera den på sin nattduksbordet kan väcka deras nyfikenhet till topp.

3 Det är viktigt att familjemedlemmarna förstår att stress är, utan tvekan, en utlösande faktor för den uppblossande av fibromyalgisymptom. Men detta betyder inte att de plötsligt måste bli felfria människor för att skydda dig från lidande. Din smärta, trötthet och andra fibromyalgi relaterade sjukdomar är inte nödvändigtvis av psykisk eller känslomässig stress, men kan också vara resultatet av en brist på sömn, överanvändning av muskler eller leder, eller närings underskott. Medan din familj bör vara medveten om din stress känslighet bör skuld inte överväldiga annars kärleksfulla och omtänksamma familjemedlemmar i rädsla för att de på något sätt ansvariga för smärta eller lidande.

4 Förklara för dina familjemedlemmar som fibromyalgi, i och för sig, inte leda till döden. Även om det är möjligt att den stress som orsakas av symptomen på fibromyalgi kan skapa andra livshotande komplikationer (t.ex. hjärtsjukdomar), kan smärta och andra symtom styras på ett sätt som innebär många patienter med fibromyalgi leva ett fullvärdigt och långa liv. Det viktiga är att uppnå en hög livskvalitet genom att förbli som smärtfri och friska som möjligt. Med familjens stöd och förståelse för din syndrom, är detta ett realistiskt mål som du - och din familj - är säker på att uppnå.