XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Nybörjare seglare kan vara förvånad över att bommen är en av de vanligaste orsakerna till skallskador i samband med sporten i segling. Även professionella seglare kommer att erkänna att bli fixat en gång eller två gånger; bommen har verkligen förtjänat sitt namn. Även om du kan vara offer för en mild stöt från tid till annan, är det bäst att vidta försiktighetsåtgärder för att undvika risken för allvarligare skallskador. Dessa förslag kommer att vara till hjälp för att undvika bommen medan segling.

Instruktioner

1 Bekanta dig med utbudet av bommen gunga, förstå hur långt bommen i varje riktning är i stånd att svänga. Detta kan variera beroende på fartygets storlek och villkor när du är under segel. Segelbåtar inte typiskt ha en swing-range bredare än en 90-graders vinkel från basen av bommen, där den möter masten, att tippa på vardera sidan av båten. Från sittbrunnen ser mot framsidan av segelbåten, bör den främre halvan av kärlet vara säker - så länge båten har bara en mast. För att vara säker, är det bäst att bestämma denna faktor innan du lämnar kajen.

2 Identifiera dina säkra platser. Oavsett hur stor eller liten segelbåt, det finns platser och positioner där du inte kan träffas av bommen. Till exempel, kan det finnas platser i cockpit som inte ligger inom intervallet av bommen gunga när han sitter ned eller lika säker när huvudet och axlarna är duckade ner. Hitta dessa områden av segelbåten och använda dem.

3 Var redo. Håll utkik efter vaknar av stora motorbåtar som kan orsaka bommen att svänga spontant, särskilt i lugnt väder med lite vind. Under förhållanden där framstegen är långsam, segelbåtar är benägna att luta drastiskt från stora vaknar, vilket bommen att svänga till följd av denna rörelse.

4 Kommunicera. Uttrycken, "Helms-a-Lee!" Och "färdiga om!" Är inte facetious fraser avsedda att dramatisera actionfilmer. De är viktiga signaler från kaptenen till besättningen och passagerarna, som visar beredningen please, gippar eller komma till stånd. Ropar på detta sätt tillåter besättningen och passagerarna tillräcklig tid att förbereda sig för åtgärden. Nu är det dags att hitta en säker plats. Om du behöver mer tid, säger så. Kaptenen kommer att vänta tills du är klar.

Tips

  • När man seglar ensam, även de mest erfarna seglare bära självuppblåsande liv bevarare. Dessa flytvästar blåsas upp automatiskt om de kommer i kontakt med vatten. Detta garanterar säkerheten för seglaren om han oväntat knackade överbord av bommen.