XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En högt flöde näskanyl är en anordning som används för att leverera syre till en person genom näsan. En nasal kanyl är en bra metod för syre administration om en person har att kontinuerligt få syre från en behållare, eftersom det ersätter en syrgasmask. En näskanyl är mycket mer bekväm och behaglig att använda än en mask och det är lättare att ta bort och ersätta än en mask, eftersom det är helt enkelt en gummisyre rör med en fixtur som riktar flödet av syre in i näsan.

Användning av en nasal kanyl

En näskanyl kommer vanligtvis i ett paket med en längd av syrgasslangar redan bifogas. När anges, delar syrgasslangen i två kanyl rör och gör en ögla. Vid centrum av toppen av slingan är en en tum cylindrisk plaststycke något större i diameter än slangen. Det kommer att finnas två korta rör som sticker ut från toppen av detta stycke. Sätt dessa rör i näsborrarna. Resten av slangen slingan är gömd bakom varje öra för att hålla anordningen på plats. Syrgasslangen ska stanna på framsidan av den person som tar emot syre. För att ta bort kanylen, helt enkelt dra slangen från bakom öronen och ta bort från näsan.

Syrgas med en nasal kanyl

Flödet av syre måste reduceras till inte högre än 6 liter per minut. Detta är för att förhindra uttorkning vävnaderna i näsa och hals. Om en person kräver syre vid en högre flödeshastighet, kan en mask krävas. En nasal kanyl är avsedd för långvarig kontinuerlig användning och kan användas på obestämd tid om det behövs. Varaktighet och frekvens av syre administration bör bestämmas av en läkare, men så länge uppfyllandet är inte ett problem, kan den som får syre bort kanylen när som helst om obehag uppstår eller om borttagning krävs.