XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Din vertikala språng spelar en viktig roll i ett antal sporter, bland annat basket, volleyboll och baseball. Det är också en bra indikator på din allmänna kondition, eftersom att ha en hög vertikal hoppa du måste inte bara vara stark men har också en hög hållfasthet i förhållande till vikten. En hög vertikal hoppa kräver att du kasta ditt kroppsfett, vilket i slutändan betyder att du är mer fit.

Fettminskning

En av de viktigaste sakerna du behöver göra är att få ditt kroppsfett till mindre än 10 procent. Detta är mer en fråga om kost än motion. Du måste minska mättade fetter som de hittade i snabbmat måltider och förädlade livsmedel, minska enkla kolhydrater som de hittade i vitt bröd, socker och alkohol, och öka din protein och komplexa kolhydrater.

Viktigast är dock en kalori underskott. För att verkligen minska kroppsfett, måste du använda mer kalorier än du tar i varje dag. Så bör du äta mindre på dagar som du inte tränar.

Styrketräning

Det är också viktigt att bygga styrka i musklerna som används i en vertikal språng. Detta innebär att utföra hög vikt, låg rep övningar som arbetar dina ben.

Den mest effektiva övningen är knäböj. Detta fungerar varenda en av dina benmuskler, förutom att arbeta dig tillbaka, mage och armar. Vad mer är det en effektiv konditionsträning som kommer att hjälpa till med fettförbränningen.

Du bör också göra benlyft, bänkpress, latsdrag-downs, hantel utfall och axelryckningar. Du måste arbeta överkroppen i samma takt som nedre delen av kroppen, som man annars riskerar skada.

Spänst

För att öka din vertikala språng, måste du också faktiskt sätta din kropp genom logon rörelse. Detta förbereder musklerna för särskilda förflyttningar som är involverade i hoppet. Göra tre uppsättningar av 10 vertikala språng per dag. Du bör också stå i en pool och hoppa, eftersom motståndet är högre än på land. När du gör dessa utan att få ut av andetag, kan du göra en avlastnings hopp, vilket är när du har två hantlar, huka ner, släppa dem då du hoppa upp. Återigen, göra tre uppsättningar av 10 per dag.