XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Rx Assistance Program


Enligt US Census Bureau, tycker 15,1 procent av amerikanerna inte har sjukförsäkring. Som ett resultat av många människor tycker att det är svårt eller omöjligt att ge sina receptbelagda mediciner. Flera läkemedelsföretag ge recept assistans till personer i behov utan kostnad för dem. Receptbelagda stödprogram använder den federala fattigdoms riktlinjer för att bestämma lämpliga. Från och med 2009, är den nuvarande federala fattigdomsgränsen för en familj på fyra $ 22,050.

Partnerskap för recept Assistance

Partnerskapet för recept Assistance (PPA) är ett partnerskap mellan läkemedelsforskningsföretag och hälsoorganisationer, inklusive Lupus Foundation of America, American Cancer Society och AIDS Institute. PPA arbetar med över 475 recept biståndsprogram. Förutom att ansluta patienter med tillgång till receptbelagda läkemedel, PPA hjälper också patienter att få tillgång till Medicare och Medicaid, co-pay stödprogram och kliniker gratis eller till låg kostnad hälsa i deras område.

RxAssist

RxAssist är en 501 (c) (3) icke-vinstdrivande organ som drivs av volontärer inom hälsovården genom Brown University i Rhode Island med bidraget stöd från Robert Wood Johnson Foundation. RxAssist upprätthåller en omfattande databas av receptbelagda stödprogram sponsras av läkemedelsföretag. Patienter kan söka på RxAssist webbsida för att låg eller ingen kostnad program recept bistånd och medicinska kliniker. RxAssist ger också faktablad och information till patienter för att hjälpa dem att få tillgång till läkemedel.

NeedyMeds

NeedyMeds är en 501 (c) (3) ideell byrå ligger i Gloucester, Massachusetts. NeedyMeds ger direkt tillgång till receptbelagda stödprogram. NeedyMeds ger även information och stöd att få tillgång till regeringsprogram sjukvård och kliniker gratis eller till låg kostnad hälsa i deras område. NeedyMeds har även en högtalare byrå som ger webbseminarier och talare på plats som kommer att tala om konsekvenserna för hälsan av att vara oförsäkrade, vilka typer av stöd som finns och hur man bäst få hjälp på NeedyMeds webbplats.

Åtkomst recept Assistance Program

Patienter som söker hjälp från recept stödprogram måste vara beredd att bokföring, inklusive löne- och skattedeklarationer, tillsammans med nuvarande ordinationer. Partnerskap för recept Assistance och RxAssist har personal som kan svara på frågor och hjälpa till med att slutföra de nödvändiga program och bestämma vilken dokumentation som krävs av varje recept stödprogram.