XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Längd av axlar Enligt Höjd i Golf

Rätt stora klubbar gör jobbet med att slå bollen långt och rakt mycket lättare. Faktum är att om dina klubbar är för kort eller för lång, räkna med att spendera mycket tid i de grova, bunkrar och vattenhinder, om inte out-of-bounds. Som klubb utrustning guru Tom Wishon förklarar längd, loft, lie av klubbarna är kritiska faktorer i att bestämma hur långt och högt dina bilder kommer att flyga. Wishon skriver på sin hemsida, "Den viktigaste av dessa tre är klubblängd."

Kartläggning rätt höjd

För att bestämma den ungefärliga längden på klubbar som är rätt för din längd, måste du veta hur lång du är och hur långt handlederna hänga från golvet. Som Golf Components förklarar kan du få din handled till golv mätning genom att stå på en hård, jämn yta i vanliga skor eller golfskor. Slappna av i axlarna och låt armarna hänga ned. Mät avståndet från den punkt din hand möter handleden till golvet.

The Tall och korta av det

En standard golfbranschen sjökort, till exempel den som finns på The Club Shack, gäller handleden till golv mätning till din längd allmänt bestämma längden av klubbarna som passar dig bäst. Till exempel, om du är 6-feet tall och handleden till golv mätning är 35 inches, en standardlängd förare - 44 tum för en stålaxel förare och 45 tum för en grafit skaft förare - skulle vara lämpligt. Om du är 5 fot 4 inches tall med en 35-tums handled till golv mätning bör klubben vara en kvarts tum längre.

Drivrutiner och andra klubbar

andra än förare klubbar gradvis blir kortare - om en 44-tums stålaxel föraren indikeras av diagrammet kommer din 5-järn mäta 38 inches och sand wedge 35,5 inches. Grafit klubbar är något längre, med en standarddrivrutin på 45 inches, 5-järn på 38,5 inches och en sand wedge 36 inches. Standard Club längder för kvinnor är en tum kortare än för män. Huruvida dessa klubblängder vettigt är en annan fråga. Wishon konstaterar att Tiger Woods spelar i allmänhet en 43,5-tums drivrutin eftersom det är lättare att kontrollera än en längre klubb. Wishon skriver på sin hemsida: "Nu om Tiger och resten av hans kompisar vet att de inte kan kontrollera en 45-tums lång käpp, vad är chanserna att du kan?"

Ungefär rätt höjd

Mätnings diagram höjd och handled används för att bestämma klubblängd är en rå instrument som inte tar hänsyn till din kroppshållning, svinghastighet eller ett antal andra faktorer. Det bästa sättet att få exakt rätt längd klubbar för din viss höjd kräver en professionell klubb montering. Som Paul John Newport förklarar i "The Wall Street Journal," club fitting hjälper både höga handicap och låg handicappare och gör spelet "mindre frustrerande eftersom väl fit klubbar främja en mer effektiv sving."