XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Den genomsnittliga vikten & amp; Höjd för flickor

Om du blick på någon klass foto, kanske du märker att de flesta barn inte har exakt samma kroppsbyggnad. Flickor kommer i en mängd olika hälsosamma former och storlekar. Även bland flickor som har samma kroppsbyggnad, inte alla flickor utvecklas i samma takt. Men för att din läkare kan använda en tillväxtkurva avgöra om din vikt och längd är över eller under det nationella genomsnittet för flickor i din åldersgrupp. Detta kommer att ge honom en inblick, men det är inte den enda faktorn som avgör din hälsa.

ändra Trender

För att exakt hitta den genomsnittliga vikt och längd för flickor måste du hitta de senaste tillgängliga uppgifterna. Den genomsnittliga längd och vikt av amerikaner har förändrats över tiden. Till exempel i 1963 den genomsnittliga höjden för 10-åriga flickor var ungefär 55½ inches och den genomsnittliga vikten var cirka 77 pund. År 2002, den genomsnittliga höjden av 10-åriga flickor var över 56 inches och medelvikten var nästan 88 pund.

Body mass Index

Vikt och höjd inte berätta hela historien om din hälsa. Det är därför din läkare kan använda body mass index, eller BMI, för att uppskatta din kropp fetma baserat på hur din vikt korrelerar till din längd. Läkare beräkna BMI genom att dela en persons vikt i pounds av sin höjd i inches kvadrat och sedan multiplicera produkten av den ekvationen med antalet 703. Denna siffra kan vara någonstans mellan 15 och 30. När du är ett barn, växa du på en sådan snabb takt att ett BMI nummer i sig inte säger om du är en hälsosam vikt eller längd. Om din BMI rankas på en tillväxt diagram betyder mer.

percentiler

Du är i underkategori om ditt BMI är under 5: e percentilen för alla flickor i din ålder, i hälsosam vikt kategori om det är på 5: e men under den 85: e percentilen och överviktiga eller feta om ditt BMI är lika med eller över 85: e percentilen . Enligt BMI tillväxtkurvor som publiceras i 2000 av Centers for Disease Control and Prevention, skulle en 9-årig flicka vara i den 50: e percentilen om hennes BMI var 16,30 och en flicka på 12 och en halv skulle vara i den 50: e percentilen om hennes BMI var 18,42.

God tillväxt

Flickor tenderar att bli längre i en stadig takt på cirka 2,5 inches per år. Din vikt kommer att öka i en snabbare takt börjar på om ålder åtta eller nio och du kommer att uppleva mer dramatiska förändringar som du anger puberteten, när kroppens proportioner av fett, ben och muskler förändring. Eftersom flickor inte alla utvecklar samtidigt kan det hända att du väger en hel del mer eller mindre än en vän som är i samma ålder och höjd som du. Det här är normalt.

normala variationer

En viktig faktor som påverkar din vikt och längd är dina gener. Chanserna är du kommer att vara på den höga sidan om du har höga föräldrar och du kommer att vara på den kortare sidan om du har kortare föräldrar. Om dina föräldrar tror att du inte växer i god takt de kan ta dig till din läkare, som kan testa dig för medicinska tillstånd såsom hormonbrister. Din läkare kan också föreslå att du är underviktig eller överviktig på grund av livsstilsfaktorer såsom dålig kost. Om så är fallet, kommer han att föreslå att göra några hälsosamma förändringar baserat på dina specifika behov.