XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Virus som orsakar huvudvärk hos barn

Kyla och influensavirusen

Att se barn i någon form av smärta kan vara ett stort problem för de vuxna som tar hand om dem. Huvudvärk är frustrerande för alla inblandade. Eftersom smärtan inte kan bli kysst bort, är det bra att förstå vilka virus eller infektioner är förknippade med huvudvärk hos barn.

Barn som upplever kalla virus och influensa, såsom en täppt huvud eller nästäppa, ofta utveckla en huvudvärk. Dessutom, övre luftvägsinfektioner orsakar sinus smärta och tryck, vilket också kan vara utlösande faktorer för en sinus huvudvärk. Dessa typer av huvudvärk kvarstår typiskt för ett antal dagar tills sjukdom avtar.

Bakteriella och virusinfektioner

Streptococcus bakterier är en stor boven i örat och halsinfektioner. Dessa bakterier påverkar halsen, som i strep-halsen, och är också ansvariga för de flesta infektioner i mellanörat. De örontrumpeten, som är banorna från mellanörat till halsen, blockeras och vätska från örat kan inte rinna av ordentligt. Allt detta uppbyggd skapar ett tryck i örat, vilket i slutändan leder till en huvudvärk.

Virus öroninflammationer kan också leda till huvudvärk. Det respiratoriskt syncytialvirus (RSV), ett stort problem för små barn, har fått en hel del uppmärksamhet under de senaste åren. Kontakta din barnläkare för mer information om denna allvarliga sjukdom.

Meningit är också en allvarlig åkomma som kan vara virus eller bakterier i naturen. I båda fallen är hjärnan påverkas och kan resultera i en huvudvärk hos barn eller vuxna.

Bakteriell meningit kan vara livshotande och är mycket allvarlig natur. Viral meningit är typiskt mindre allvarliga och tenderar att lösa sig utan särskild behandling. Det är vanligast i varmare väder månader som sommaren och hösten. I endera formen, är en av de många symptom på meningit huvudvärk. Många fler symptom måste finnas innan man överväger detta alternativ. För mer information om tecken och symtom på hjärnhinneinflammation och hur man skiljer mellan virus och bakteriell meningit, ta en titt på nätet Kent County Fact Sheet (se Resurser).

När ska man söka vård

Huvudvärk hos barn bör alltid tas på allvar. Kontakta ditt barns barnläkare eller annan vårdgivare för någon oro ditt barns huvudvärk.