XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Bra källor för zink i livsmedel


Zink är ett essentiellt spår mineral som krävs i dieten på en daglig basis, men endast i små mängder. Zink finns i en mängd olika livsmedel, tillagade och råa. Zink finns i den mänskliga kroppen, mestadels i de starka musklerna, de röda och vita blodkroppar, ögon näthinnan, hud, njurar, skelett och bukspottkörtel. Om du har en zinkbrist, vilket är ovanligt, det finns många kosttillskott på marknaden.

Funktion av zink

Zink utför många nödvändiga funktioner i kroppen, bland annat att hålla immunförsvaret friska, hjälper matsmältningen, kontroll av diabetes, och läka sår. Det är mycket fördelaktigt för ögat hälsa, aptit, nattblindhet, hälsosam graviditet, hår och hud. Zink sprayer används ofta för sår, brännskador eller andra skador för att främja läkning. Zink har blivit en populär lösning för att minska längden på förkylningar, enligt American Cancer Society, det finns blandade recensioner på detta.

Symtom på zinkbrist

Du kommer att ha mycket bestämda symptom bör du saknar tillräckligt zink i din dagliga kost. Några av dessa villkor är lågt blodtryck, aptitlöshet, trötthet, depression och förlust av lukt och smak. Du kan också bli föremål för täta förkylningar och infektioner. Det kan finnas tillväxtstörning hos barn från zinkbrist.

raw Foods

Det finns ett brett utbud av råa livsmedel, som innehåller tillräckliga mängder av zink. Pumpafrön: 1/4 kopp innehåller 2.18mg; sesamfrön: 1/4 kopp innehåller 2.80mg; lönnsirap: .55mg i 2 tsk .; och låg fetthalt yoghurt: 2.18mg i en kopp. Crimini svamp har 1.56mg i en fem-oz. servering.

färdiglagad mat

Det ARIS ett brett utbud av tillagade livsmedel som innehåller zink, med animaliskt protein den rikaste källan. Den högsta halten av zink går till kalvlever med en jättestor 10.80mg per 4-oz. servering, oxfilé med 6.33mg för en 4-oz servering, och grönsaker som sparris, sommar squash, grönkål och gröna ärtor med mellan 1 och 3 mg per en kopp servering. Skaldjur har hög zinkhalt, särskilt ostron.

daglig dosering

Den nödvändiga dagliga dosen av zink är ganska liten och lätt att nå. Män som är 14 år och äldre kräver approximatley 11 mg, och kvinnor i åldrarna 14 och 18 kräver 9 mg. Kvinnor som är 19 år och äldre kräver 8 mg per dag. Gravida kvinnor kräver lite högre doser, 10 eller 11 mg.

Alltför mycket Zink

Det är möjligt att konsumera alltför mycket zink i din dagliga kost. National Academy of Sciences in en acceptabel övre gränsen för 40 mg av zink för personer över 19. Du kommer att ha tydliga symptom såsom en metallisk bitter smak tillsammans med eventuell illamående, kräkningar, kramper och magont. Dr John Swartzberg av UC Berkeley rekommenderar att du får den nödvändiga dosen av zink från matkällor och inte kosttillskott.