XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Svullnad med låga albuminvärden

Albumin är ett protein som gjorts i levern som har många funktioner i kroppen. I boken "Krause livsmedels- och nutritionsbehandling," författaren Mary D. Litchford rapporterar att albumin står för cirka 60 procent av protein som finns i blodplasma, eller den flytande delen av blodet. Om du inte är i den medicinska professionen, kan du aldrig hört talas om albumin, vilket får höra av din läkare att orsaken till din svullnad beror på låg serumalbumin kan vara förvirrande.

Funktioner av Albumin

Förutom att vara den största transportfartyg för olika hormoner, enzymer, mineraler, fettsyror och andra metaboliter, är den viktigaste funktionen av albumin för att upprätthålla något som kallas onkotiskt tryck. I grund och botten innebär detta att albumin är mycket ansvarig för att hålla vatten inne i blodkärlen. Även om inte en exakt jämförelse, tänk på hur gelatin kan hålla vatten i bildandet av Jello. När serumalbuminnivåer minskar, vattnet i plasman sipprar in det tomma utrymmet som omger cellerna där vattnet inte brukar samla in, vilket leder till svullnad.

Orsaker till lågt albumin

Albumin minskar normalt under sjukdom, i synnerhet sjukdomar som har en inflammatorisk komponent. När kroppen är under inflammatorisk stress, fokuserar levern på att producera inflammatoriska proteiner, såsom cytokiner, i stället för albumin. Förutom minskad produktion av levern, albumin som redan har tagits fram och in i blodomloppet kan brytas ned för användning vid tillverkning proteiner som hjälper till att bekämpa sjukdomen. Som sjukdomen löser kommer albuminnivåer börjar återgå till det normala. I några fall kan allvarlig protein energi undernäring leda till minskade serumalbuminnivåer.

Kan Nutrition Öka albuminvärden?

Svullnad med låga albuminvärden

Historiskt sett har albumin använts som en markör för nutritionsstatus, så ofta näringstillskott skulle föreskrivas för att öka albuminnivåer. Mer nyligen, visar vetenskapen att låg albumin är mycket relaterad till sjukdomstillståndet snarare än näringsstatus, så effektiviteten av att äta en proteinrik födan eller dricksnäringstillskott kan ifrågasättas. Det finns former av undernäring, såsom kwashiorkor, definieras som kronisk försumbar proteinkaloriintag, där åter adekvat protein och kaloriintag är viktigt för att förbättra albuminnivåer. Bortsett från dessa fall, men så länge du konsumera en balanserad kost som innehåller tillräckligt med protein - 0,8 g per kilogram per dag för den genomsnittliga individen utan sjukdom - den mat du äter kommer sannolikt inte att ha någon effekt på din albumin nivå.

Behandling

Om du har svullnad och din läkare har identifierat orsaken vara låga albuminnivåer, lyssna på hans råd. Om orsaken är på grund av sjukdom, kommer han sannolikt att uppmuntra dig att fortsätta att äta en balanserad kost med tillräckligt protein medan din sjukdom löser. Han kan rekommendera protein intag något högre än den genomsnittliga kravet, vilket är normalt i många sjukdomar. Om han finner att du har låg albumin på grund av undernäring, kommer tillräckligt med näring vara integrerade för att få kroppen tillbaka till hälsa.