XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är orsaken till vita Stretch Mark indragningarna?


Bristningar uppstå regelbundet på buken, låren, bröst, skinkor och överarmar. Medan de flesta människor tycker bristningar lite fula, de är ofarliga och med tiden kommer gradvis att blekna till en vit eller nästan silverfärg. Det finns behandlingar som kan göra hudbristningar mindre märkbar, men de kommer aldrig att helt minska.

Början

En sträcka varumärket börjar när vävnaden under huden är faktiskt sträcks, vanligtvis från att växa. Det är därför så många gravida kvinnor får bristningar när deras magar växer ganska snabbt.

kollagen

När huden börjar att separera från sträckning, rusar kollagen för att fylla i luckorna. Kollagen är det nyckelprotein som ansluter hudens vävnader.

Färg

Vid första bristningar är inte vit utan snarare lila eller rött. När de blir mogna, de sedan bleknar i färg och vända vitaktig.

FACKORD

Tekniskt sett är en sträcka varumärket en reva i huden eller dermis. När sträcka varumärket blir vit, är det i den fas av förnyelse, enligt Mayo Clinic.

korrekta termen

Enligt Mayo Clinic, är Striae distensae alba rätt medicinska termen för det vita på en sträcka varumärket. Med undantag av invasiva medicinska procedurer, det finns inget sätt att ta bort hudbristningar när de blir vita.