XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Ringningar i öronen eller tinnitus, är en mycket vanlig hörselskada. Enligt WebMD, över 52 miljoner amerikaner för närvarande har tinnitus och mer än 15 miljoner människor varje år hitta problemet så allvarliga att de söka professionell medicinsk behandling. Tinnitus kännetecknas av en smärtsam, gäll ringer ingen annan kan höra. År 2006 rapporterade cirka 3 miljoner människor deras tillstånd som så allvarligt det störde deras dagliga aktiviteter. Ringningar i öronen orsakas av ett antal saker, inklusive reaktion på medicinering, allergier, stress, exponering för högt ljud, åldrande, perforering av trumhinnan och en uppbyggnad av öronvax. Om det inte finns någon permanent skada på strukturen i örat, är det möjligt att minska, ta bort eller till och med upphäva effekterna av tinnitus.

Instruktioner

1 Få en utvärdering göras av en läkare. När du vet varför dina öron ringer, kommer det att bli lättare att göra ring stopp. Om ingen särskild anledning har fastställts och läkaren är säker på att tinnitus är inte ett symptom på en allvarligare sjukdom, gå vidare till steg 2.

2 Rengör öronen för att avlägsna eventuella blockering av vax eller smuts genom att spola dem med ett öra spruta full av rumstemperatur väteperoxid. När fizzing hållplatser, luta huvudet för att låta vätskan rinna.

3 Ta en multivitamin som innehåller vitamin B-12 och zink. Enligt tinnitus informationscenter, brister dessa näringsämnen är vanliga bland dem som har tinnitus. I en dubbelblind studie som utförts av New York Academy of Science, 22 procent av deltagarna uppgav en total omsvängning utan åter symptom ett år efter att ha behandlats med B-12 och zinktillskott.

4 Ändra din kost. Ringningar i öronen är ett vanligt symptom på Ménières sjukdom. Personer som diagnostiserats med Ménières rekommenderas att ersätta alla raffinerade kolhydrater med livsmedel som innehåller komplexa kolhydrater och fiber och minska deras totala intag kolesterol. Också vidta åtgärder för att minska mängden salt i kosten. En högt saltintag orsakar vätskeansamling, vilket förvärrar tinnitus. Koffein och alkohol bör också tas bort från den dagliga kosten eftersom de kan störa den normala funktionen i cirkulationssystemet och öka förekomsten av ringningar i öronen.

5 Sluta ta acetylsalicylsyra eller produkter som innehåller acetylsalicylsyra, såsom Excedrin eller Alka-Seltzer. Ringningar i öronen är en potentiell bieffekt av detta vanligaste drogen och cirka 200 andra läkemedel.

6 Få gott om sömn och undvika stressiga situationer. Av skäl som ingen är säker på, trötthet och stress ökar symptomen på tinnitus. Om ringningar i öronen hindrar dig från att få en god natts sömn, försöka ta melatonin innan sängen för att hjälpa dig somna.

7 överväga att bära en maskeringsanordning om din tinnitus är inte reversibel eller använda utanför brus såsom musik eller TV för att blockera ljudet av tinnitus. Genom att regelbundet överväldigande innerörat, lär sig hjärnan att ignorera ringsignalen.

Tips

  • Varje steg kan användas på egen hand eller tillsammans med någon eller alla de andra.
  • Generellt sett, ringningar i öronen är inte allvarliga och kommer att försvinna med tiden och behandling, men ibland är det ett symptom på en allvarlig sjukdom som otoskleros eller anemi. Kontakta läkare innan du påbörjar egenvård. Om tinnitus orsakas av fysisk skada på örat, kan återföring inte vara möjlig.