XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Du just monterade stereon på båtens instrumentbräda och nu du vill montera högtalarna så att dessa underbara ljud kan höras. Den första frågan du möter är, vilken typ av högtalare? Oavsett vilket märke du väljer, bör de vara för användning på en båt. Den andra frågan är, bör de vara PLAFONDER eller box högtalarna? Infälld montering har bara en fördel - de kan passa i udda platser - men du måste skära ett hål i båten och isolera högtalaren från döda luft, de är extremt riktad, och du kan inte flytta dem runt.

Instruktioner

Hur man installerar högtalare i ett fartyg

1 Hur man installerar högtalare i ett fartyg

Bestäm var du vill att dina högtalare. Båt högtalare är extremt riktad, vilket innebär att om de inte pekade på dig direkt, kommer du inte få full ljud. Trots detta, inte hoppas att du kan montera högtalarna i aktern och kunna höra dem över motorn - de bästa platserna är vid eller framför en linje dragen midskepps, över strålen av båten. Med box högtalare, kan du stänga av högtalarna om, säg, du planerar att festa på baksidan däck medan förankrade.

2 Lägg ut plastkabel löpbanorna på vägen från stereo till högtalarna. Den bästa vägen kommer att gå från den stereo direkt till varje sida av båten, därefter akterut till högtalarna. Den bästa vägen kommer också att minimera snubbelrisker. Använd bågfil att skära löpbanorna för att passa. När banan är etablerad, bort skyddshöljet från den självhäftande remsan på botten av löpbanan enheter och försiktigt placera dem på däck, trycka ned dem så att de hålla fast.

3 Hur man installerar högtalare i ett fartyg

Öppna ledade toppar av löpbanorna och lägga högtalarkabeln i dem, en sida i taget. Använd tillräckligt högtalarkabel för att göra anslutningen, plus några "extra" fötterna på slutet där anslutningen kommer att göras till stereoanläggning, för att tillåta en viss flexibilitet vid ett senare tillfälle.

4 Stäng och lås raceway toppar. Fäst högtalarkabeln till högtalaranslutningarna på stereon och till anslutningarna på baksidan av högtalarna.

5 Skala täcker bort limmet på kardborrebanden kuddar och hålla en del i botten av högtalaren, en del till däck. Ställ högtalarna på plats på dynorna. Högtalarna, som midskepps kan flyttas runt och vände på kardborrbandet för att ge full musikalisk täckning över båtens däck, medan vistas säkert förankrad inne i båten.

Tips

  • Du kan använda nästan alla elektrisk tråd för högtalare; dock är det rekommenderat att du rådgöra med din ljud leverantör för den bästa matchningen till dina speciella högtalare.
  • Båtliv är potentiellt farlig och lämplig försiktighet rekommenderas.