XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Långtidseffekter av växtbaserade östrogen


Många personer, inklusive peri-menopausala och postmenopausala kvinnor, har vänt sig till alternativa terapier för behandling av sina symptom, inklusive värmevallningar, nattliga svettningar, sömnlöshet och stress. Eftersom ett stort antal kvinnor har slutat väljer att ta hormonersättningsterapi (HRT) på grund av dess tillhörande risker, är det förståeligt att de har vänt sig till alternativa behandlingsformer, inklusive att ta örter, som har östrogen egenskaper eller östrogena effekter. Vanligtvis är detta en säker metod, men det finns risker, särskilt om du tar örter under en lång tid, och om du tar andra läkemedel tillsammans med örter.

överväganden

Silverax är en populär ört även om det har förekommit rapporter om att det kan orsaka leversvikt hos kvinnor. Den amerikanska National Institute of Health (NIH) gjorde en studie på silverax och drog slutsatsen att det inte finns tillräckligt med bevis på denna punkt att konstatera eftertryck att silverax är orsaken till levertoxicitet. Det rekommenderas att silverax inte tas för mer än sex månader. Dessutom, ta inte det alls om du är gravid eller ammar. Om du väljer att använda silverax, bör du ha din leverfunktion kontrolleras regelbundet.

potential

Det fanns också oro för att silverax kan öka metastaser av bröstcancerceller. American Association for Cancer Research rapporterar att det inte finns några bevis på denna punkt som silverax stimulerar östrogenberoende bröstkörteltumörer. Andra oro silverax är att det kan orsaka en allergisk reaktion mot dem som är allergiska mot buttercupfamiljen. Silverax innehåller också salicylsyra så det inte bör tas, eller tas med försiktighet, av dem som är allergiska mot acetylsalicylsyra.

Inverkan

Det finns en möjlighet att silverax kan störa cancerbehandlingar, enligt Cancer.org. Silverax kan göra cytostatika mindre verkningsfull.

Varning

Det är känt att lakrits, som är en annan form av alternativ behandling, är förknippad med hjärtsvikt. Enligt NIH, kan så lite som 500 mg av lakrits i sju dagar resulterar i kronisk hjärtinsufficiens. Klimakteriet medel innehåller i allmänhet mellan 150-225 mg eller lakrits dagligen. Var medveten om detta faktum.

Försiktighet

Den amerikanska Botaniska rådet och FDA, enligt NIH, har varnat konsumenterna att det finns en potentiell risk för att utveckla allvarlig leverskada om du tar kava, som är en South Pacific ört som används för behandling av ångest. Om du dricker mycket alkohol, har leverproblem eller tar hepatotoxiska mediciner, inte ta kava. Om du tar det, begränsa dess användning till sex till åtta veckor vid maximum.

En annan faktor

Johannesört, en annan populär ört, kan interagera med digoxin, cyklosporin, antikoagulantia och proteashämmare som används vid behandling av HIV. Johannesört verkar minska blodkoncentrationerna av dessa läkemedel. Om du tar p-piller och johannesört, kan du ha genombrottsblödning, vilket kan leda till en oönskad graviditet.