XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man tar hand om en stukad knä


När lederna som armbågar, axlar, höfter och knän skadas, är det inte bara smärtsamt och svårt att röra sig, men sannolikheten för att främja skadan eller hamna med en permanent eller försvagande tillstånd ökar. Här är hur man tar hand om en stukad knä.

Instruktioner

1 Applicera en is påse till knäet att hantera eventuella svullnad som kan ha inträffat. Se till att du placerar en handduk eller annan tjockt tyg över knäet innan applicering av kylklamp eftersom kylan skulle kunna bränna huden.

2 Sitt i en vilstol eller soffa som gör det möjligt för dig att hålla underbenet och knä förhöjda så mycket som möjligt. Försök att hålla benet så rakt som möjligt, som att hålla knät böjt kan leda till att bli stel och ytterligare hämma någon rörelse.

3 Det är viktigt att göra så lite promenader eller stående som möjligt för flera dagar för att låta vävnaden, muskler, senor och leden för att läka. Om du bor ensam, kan du överväga att ha en medlem vän, granne eller familj sätta en leverans av tidningar, en bok, hälsosamma snacks och vatten på flaska eller annan vätska på ett bord bredvid där du kommer att liggande eller liggande.

4 Få ett par kryckor för de gånger du måste flytta, som att gå på toaletten eller få något att äta eller dricka.

5. Håll en smärtstillande medel, eller ett recept smärtstillande om din läkare ordinerar en, på bordet i närheten. Om du tar några andra mediciner för andra sjukdomar eller medicinska tillstånd, har dessa placerats inom räckhåll också.

6 Alla blåmärken börjar försvinna efter flera dagar, går från svart och blå, till lila till grönt, och sedan bleknar fullständigt.

7 Följ alla anvisningar som ges av läkaren som diagnostiserats din skada. Kontakta honom direkt om dina tår, underben och fötter börjar pirra, bli stel, eller svälla. Om detta händer, kan det finnas problem med blodcirkulationen med vrickning, särskilt med svullnad i den skadade knä.

Tips

  • Följ läkarens order om hur man tar några smärtstillande.