XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man gör en fjärdedel rör som Skateable?


En fjärdedel rör kan sättas ihop i större delen av en dag och kräver endast minimala snickeri färdigheter. Allt du behöver för att sätta ett tillsammans kan hittas på en lokal järnaffär och kan kosta mindre än $ 200, vid tidpunkten för publiceringen. Med tanke på en prefabricerad bit kostar dubbelt detta (exklusive frakt), en DIY quarterpipe är ett sätt att sträcka på skridskoåkning budget lite längre. Det är också det enda sättet att få en anpassningsbar tillägg som matchar allt annat i din park.

Instruktioner

1 Knyt en 5-fot sträng till en penna. Placera pennan i hörnet av en 3/4-tums plywoodskiva. Förlänga strängen över hela linjen, parallellt med kanten på duken, så det sträcker sig en fot förbi kanten av brädet. Har en vän att hålla strängen slut där. Rita en båge på plywood med denna hemlagad kompass.

2 Skär styrelsen längs blyertsmarkering med en sticksåg. Använda denna bit plywood som en mall för att skära de andra 3/4-tums ombord. Använd sticksåg att skära den andra biten så att den ser ut som den första.

3 Skär en 2-av-4 i fyra lika stora delar. Skapa en rektangel med två full längd (8-fot) 2-by-4s, och två två-fots 2-by-4s. Spika dessa tillsammans med 16 D naglar. 2-meters bitar ska vara innanför kanterna på 8-meters bitar. Lägga de två andra 2-meters bitar till det inre av rektangeln, 3 fot från varje ände, för att ge mer decking stöd.

4 Fäst två 3/4 tum plywood bitar på utsidan av den färdiga gallergolv, med 16 D naglar.

5 Placera åtta-fots 2-by-4s var 12 inches längs kurvan av de 3/4-tums plywood. Säkra dessa med 16 D naglar. Dessa reglar är där du fästa plywood basen av rampen.

6 Blötlägg 3/8-tums plywood i kallt vatten i en timme. Placera en fullständig 3/8-tums plywoodskiva i jämnhöjd med botten av rampen. Fäst den till 2-by-4 reglarna med träskruv. Fyra skruvar per balk är tillräcklig.

7 Skära en annan bit av en 3/8-tums plywoodskiva för att fylla gapet mellan toppen av rampen och det första arket. Lämna en liten läpp för att fästa stålröret coping.

8 Placera hättan på läppen och ställa in en hel plywoodskiva ovanpå den för att låsa den på plats. Har din vän att hålla röret på plats när du fästa den andra delen av plywood över den första.

9 Klipp och säkra en annan bit plywood plan med överlappande stycke, så att hela böjda rampen är slät.

10 Täck översta gallergolv med resterande bit 3/8 tum plywood, och fästa den med träskruvar.

11 Sand i botten av rampen med en bandslip med 120-grit papper, så läppen blir jäms med marken.

12 Täcka alla utsatta plywood med 1/4-tums Masonite. Säkra Masonite vart fjärde inches längs reglarna. Detta skapar en jämn, skateable yta.

13 Måla sidorna av rampen för att matcha resten av din park.