XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Du har packats en hjort, och det är dags att ordentligt klä det så att inget kött går till spillo. Adekvat förtänksamhet och förberedelse behövs för att göra jobbet rätt. Kom ihåg att packa ett par latexhandskar, en vass jaktkniv, ett rep, vissa sträng eller ett gummiband och en kamera om du vill ta en bild medan rådjur är fortfarande helt intakt.

Förberedelse

När du är säker på rådjur är död, märka det i enlighet med statliga regler. Lasta gevär och organisera din utrustning. Om du inte vill få blod på jackan, ta bort den i närheten.

fält Dressing

Rulla rådjur på ryggen, och lokalisera botten av sin bröstbenet eller bröstben. Vid rådjur bröstben dra i skinn och med bladet på kniven uppåt, försiktigt göra ett snitt. Kapa både huden och bukväggen, men inte tränga igenom några inre organ. Göra snittet tillräckligt stort för att passa in två fingrar inuti för att bilda en "V." Återigen, med kniven klinga uppåt, och två fingrar införda, noggrant styra kniven i en rak linje mot bakbenen. Fortsätt tills du når rådjur genitalier. Skära runt båda sidor av genitalier.

Du är nu redo att ta bort rådjur anus och reproduktiva organ, om rådjur är en hind. Om du bär en liten bensåg, kan du skära genom bäckenben på denna punkt, men vara noga med att inte skära urinröret eller några organ. Om du inte har en såg, använd din kniv för att försiktigt skära runt anus (och vagina, om en doe). Cirkeln du skär bör vara ungefär två inches i diameter, med din kniv in ungefär fyra inches (se ref. 1). Knyt ändtarmen bort med ett snöre eller gummiband för att förhindra spill avföring. Skära bort alla bindväv som håller den på plats, dra anus tillbaka till rådjur kroppshåligheten. När du tar bort urinvägarna, använda en annan gummiband eller snöre att knyta av urinkanalen som går från blåsan. Inte punktera blåsan.

Med den svåraste delen klar kan du nu skära membranet, vilket är arket av vävnad som separerar bröstkorgen från buken. Nå insidan för att avlägsna lungorna och luftstrupen. Vänd rådjur på sin sida och låta sina inälvor att spilla ut. Se till att alla organ är borta, och rensa ut så mycket hår och blod som möjligt. Du kanske vill spara hjärta och lever; de kan lämnas i rådjur kroppshåligheten.

Med hjälp av rep, dra rådjur från skogen. Väl hemma, hålla stommen sval och packa den med is. Om du inte kan ta rådjur som skall behandlas omedelbart bort skinnet och kyla köttet.