XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Muskelstimulation & amp; fotled skador

Ankelskador, i synnerhet skador på de ligament på den laterala sidan av fotleden är en av de vanligaste idrottsskador som uppstår när ankel "rullar" under idrottaren. Görs i tre grader, en till tre, kan fotled skador kompromissa inte bara bindväv, men också nerver, blodkärl och muskler runt leden, säger Dr Karim Khan, författare till "Clinical Sports Medicine." Specifik stimulering både via maskin och motion kan användas för att bidra till att förbättra resultaten efter fotled skador.

Elektrisk Muskelstimulation och cirkulation

Svullnad är vanligt förekommande omedelbart efter vristskada som kroppen reagerar på vävnadsskada och börjar rensa ut skräp. Inflammation och svullnad kan hanteras med hjälp av elektrisk muskelstimulering för att uppmuntra blodflödet ovanför och nedanför det skadade området för att underlätta avlägsnande av skräp, säger Khan. I det akuta skedet av healing, som varar 24 till 48 timmar, kan EMS användas för perioder på upp till 15 minuter i längd för att uppmuntra kontrollerad svullnad vid ankeln under förutsättning att den framkallar ingen extra smärta.

Elektrisk Muskelstimulation och Nerve Injury

Ett antal känsliga nerver passerar runt fotleden som kan äventyras till följd av en ankelskada, i synnerhet en på den laterala aspekten av benet. En allvarlig, klass 2 eller klass 3 skada kan leda till tillfälligt upphörande av blodflödet till nerven, vilket resulterar i nervskador. Forskning inom 2009 av Dr Elisa Asensio-Pinilla visade att låg intensitet, kan långvarig elektrisk muskelstimulation minska nerven är läkningstiden och förbättra funktion. Asensio-Pinilla föreslår att man använder en timmes anfall av 3 volt under fyra veckor eller längre för att förbättra funktionen av nerverna.

Motion och Nerve Injury

Nervskada följande ankelstukning och pauser kan vara den svåraste och långsammaste läkning del av fotleden. Förutom långvarig elektrisk stimulering, är motion krävs för att stimulera musklerna och ökar helande priser, enligt Asensio-Pinilla. Lätt aerob träning för löptider över 30 minuter ökar produktionen av ett antal nervcell gödselmedel som kan påskynda återhämtningen. Asensio-Pinilla föreslår åtminstone fyra separata 30-minuters träningspass gjort på en låg till måttlig intensitet varje vecka för att förbättra nerv återhämtning.

Motion och Muskelstimulation

Stimulera muskler genom övning är en sista pusselbit efter en vristskada. Med tanke på det stora antalet skadade strukturer, noggrann genomförande och motion val är kritisk. I tidiga skeden återställnings sensomotoriska utbildning görs genom en enda ben stående eller genom att balansera på en balans skiva kan minska skador återfall, säger Dr Vladimir Janda, en barnneurolog och fadern av modern ortopedisk manuell terapi. Börja med att balansera på en fot på ett plant golv. När du är i stånd att stå i 45 sekunder, utvecklas till en wobble styrelse med två riktningar av instabilitet, och sedan slutligen till en balans skiva som är oförutsägbar i alla plan av rörelse, säger Janda.

Varning

Att försöka rehabilitera en ankelskada utan att först söka ordentlig vägledning av en välutbildad idrottsmedicin professionella är sjuk rekommenderas. Vara säker på att utesluta allvarligare skador som frakturer, tumörer, eller nervsjukdom och rådgöra med din läkare efter allvarlig vristskada.