XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Diabetic Diet för icke-diabetiker

Efter en diabetiker kost kan förbättra din hälsa om du är diabetiker eller inte, säger MayoClinic.com. Diabetiker och icke-diabetiker både kan dra nytta av de enkla, icke-begränsande riktlinjer för sunt äta att American Diabetes Association, eller ADA, har etablerat. Viktminskning på denna plan kräver inte köpa dyra kosttillskott, tar medicin eller göra radikala kostförändringar som du inte kan hålla; Det är en fråga om att följa grundläggande näringsprinciper som hjälper till att kontrollera ditt blodsocker och din vikt.

Diabetes och prediabetes

Diabetes mellitus är en sjukdom där kroppen inte längre kan processen socker normalt. Vid typ 1-diabetes, att kroppen inte producerar insulin, det hormon som gör att du kan använda socker. Typ 1-diabetes vanligen börjar i barndomen och kräver insulinbehandling för att hålla blodsockret stabilt. Typ 2-diabetes, den vanligaste formen av sjukdomen, utvecklas när kroppen har slutat producera tillräckligt med insulin eller att svara på insulin. I prediabetes, är ditt blodsocker tillräckligt hög för att indikera att du är i riskzonen för att utveckla typ 2-diabetes. Riskfaktorer för prediabetes inkluderar en familjehistoria av typ 2-diabetes, övervikt och inaktiva eller har en diet som höjer blodsockret. Prediabetes är en reversibel tillstånd som kan förebyggas med diet och livsstilsförändringar, säger Centers for Disease Control and Prevention, eller CDC.

dietary Guidelines

Den diabeteskost syftar till att förebygga diabetes och dess komplikationer genom att upprätthålla hälsosamma blodsockernivåer och kroppsvikt. Stället för att utesluta livsmedel från din diet, rekommenderar ADA äta mer frukt och icke-stärkelserika grönsaker, fullkornsprodukter, magert kött och baljväxter, fettfri mejeriprodukter och omättade fetter. Eftersom även hälsosamma livsmedel kan orsaka viktökning, ADA råd kontrollera dina portionsstorlekar. Förutom att förebygga diabetes, dessa grundläggande principer hjälper till att skydda ditt kardiovaskulära systemet och minska risken för hjärtinfarkt eller stroke.

Livsmedel ska undvikas

Din totala intaget av kolhydrater och kroppsvikt har en större inverkan på risken för diabetes än den typ av socker du förbrukar, säger ADA. Du behöver inte utelämna desserter, högt kaloriinnehåll snacks eller soda, men ADA råd skära ned på dessa livsmedel eller ersätta dem med lågt kaloriinnehåll alternativ som inte kommer att främja viktökning. Om du njuta av en söt behandling, kan du kompensera genom att skära ned på kolhydrater i andra livsmedel den dagen. Byt kommersiella läsk, som ofta hög i majssirap, med vatten, osötad juice eller sockerfri te. Dricker alkohol med måtta eller inte alls, föreslår ADA. Måttlig alkoholkonsumtion har en drink per dag för kvinnor, två drinkar för män.

Fysisk aktivitet

Eftersom övervikt är en av de största riskfaktorerna för att utveckla typ 2-diabetes, den ADA: s rekommendationer för motion är lika viktigt som sina riktlinjer för hälsosamma val av livsmedel. Motion förslag är flexibla - hitta en aktivitet som du njuta och gradvis arbeta upp till 30 minuter av denna verksamhet tre till fem gånger i veckan. Promenader, trädgårdsarbete, leker med barnbarn eller dans kan överklaga till dig även om du har varit stillasittande.

försiktighetsåtgärder

Rådgör med din vårdgivare innan du påbörjar någon ny diet eller träningsprogram. Arbeta med din leverantör för att utvärdera risken för prediabetes och utveckla en diet plan som är rätt för dig.