XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är celluliter?


Oavsett hur stor eller liten du är, om du är kvinna, har du förmodligen en del celluliter. Celluliter är en ful problem som orsakar många kvinnor att spendera hundratals på möjliga botemedel. Precis vad som orsakar din hud att ta den keso utseende? Du är förmodligen undrar om det är något du kan göra för att förebygga eller bli av med det.

förståelse celluliter

Celluliter är dimpled utseende av huden som uppstår när fettdepåer sitter strax under hudens yta. Detta är ett vanligt problem, särskilt för kvinnor. Lår, skinkor och mage är de vanligaste områden där celluliter byggs upp. Celluliter visar vanligtvis upp gång efter puberteten. Även om det är en ful och ibland pinsamt villkor, är det inte ett farligt problem, och det är inte nödvändigtvis ett tecken på fetma. Även smala människor kan utveckla celluliter, eftersom alla har fett precis under huden.

orsaker

Kön är antalet en faktor, eftersom de flesta människor med celluliter är kvinna. Hormoner, såsom östrogen, tros spela en roll i celluliter utveckling, eftersom det är typiskt en kvinnlig problem som dyker upp under puberteten. Kost kan också bidra till celluliter, som kolhydrater, salt och en brist på fiber tycks öka celluliter insättningar. Gener tycks spela en roll i celluliter utveckling samt. Rökare och icke-motionärer är mer benägna att utveckla celluliter. Slutligen kan cirkulationsproblem orsaka tillståndet, vilket innebär åtsittande underkläder som begränsar blodflödet kan vara en orsak.

Förebyggande / Lösning

De som ännu inte har celluliter kan förhindra det genom att leva så friska som möjligt. En kost full av frukt, grönsaker och andra former av fiber kan hjälpa till. Regelbunden motion, en riktig vikt och en låg-stress livsstil tycks begränsa celluliter produktion. Kvinnor kan också hålla celluliter i schack genom att bära badskor och löst sittande underkläder. Eftersom gener och hormoner spelar en roll i celluliter utveckling, även de mest noggranna livsstilsförändringar får inte hindra dess utveckling.

Behandling

Många produkter anspråk på att kunna "bota" celluliter. Tyvärr finns det ingen mirakelkur för detta tillstånd. Krämer anspråk på att lösa upp fett under huden, men misslyckas med att helt bota celluliter. Massagebehandlingar på spa kan ge tillfälliga resultat, men dessa uppkommer vanligen på grund av att huden runt celluliter sväller något att dölja gropar och divots av celluliter. Detta kommer att försvinna efter några veckor, och celluliter visas igen. De flesta av dessa behandlingar kosta en betydande summa pengar och ger begränsade resultat.

Hantering av existerande celluliter

Även kirurgiska fettborttagningstekniker, såsom fettsugning, kan inte hjälpa mycket med celluliter, eftersom dessa tekniker fokuserar på fett djup i kroppen. Celluliter sitter strax under ytan av huden. Även om du inte kan bota celluliter, kan du minska sitt utseende en hel del. Motion och en näringsriktig kost är avgörande om du vill begränsa utseendet på celluliter. Du måste hitta övningar som riktar musklerna i nedre delen av kroppen. Det rekommenderas att byta till en diet som är låg i fett och salt och högt i naturfiber.