XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vitamin E för bröstsmärtor

Bröstsmärta är en vanlig åkomma som många kvinnor möter - särskilt hos kvinnor som har månatliga menstruationscykeln. Bröstsmärta kan pågå i dagar, veckor eller månader. Om du upplever ihållande bröstsmärtor, är det oftast en bra idé att göra en tid hos din läkare. Även om inte en beprövad behandlingsmetod för bröstsmärtor, kan vitamin E kan hjälpa lindra bröstsmärtor.

Orsaker till bröstsmärtor

Det finns ett antal olika anledningar till varför du kan uppleva bröstsmärtor. FamilyDoctor.org visar att bröstsmärta är vanligast hos kvinnor under barnafödande ålder och ses sällan hos äldre kvinnor. Vätskeretention och hormonella förändringar som sker under din tid kan leda till bröstsmärtor. Graviditet, skada, infektion, amning och bröstcancer kan också leda till att du uppleva smärta i brösten.

Traditionell behandling av bröstsmärta

En fysisk undersökning samt en medicinsk historia kan hjälpa till att fastställa orsaken till bröstsmärtor. För yngre kvinnor - under 35 år utan några klumpar i brösten - din läkare kan besluta mot ytterligare tester. Om din läkare upptäcker en knöl eller om du är andra 35 år, ytterligare tester, inklusive mammografi, sonograms eller en biopsi, kan beställas. Behandling för bröstsmärtor kan innefatta bära en stödjande behå, over-the-counter smärtstillande eller receptbelagda smärtstillande medicin för svår smärta. Din läkare kan också rekommendera att undvika salt och koffein, med vitamin E, med en vitamin B-6 tillskott eller användning av ett diuretikum för att minska vätskeansamling.

Vitamin E och bröstsmärtor

Vitamin E är fettlösligt vitamin, som fungerar som en antioxidant. Antioxiderande egenskaper kan bidra till att skydda kroppens vävnader, inklusive bröstvävnad, från skador som uppstår som resultat av fria radikaler. Vitamin E kan också bidra till att minska inflammation som orsakar smärta och ömhet i brösten. Detta vitamin gör att din kropp att utsöndra cytokiner, som bidrar till att reparera skadade eller skadade vävnader. Vitamin E kan också ha möjlighet att bidra till att minska den tid du har bröstsmärtor, eftersom E-vitamin är känt för att bidra till att påskynda läkningsprocessen. Två studier som genomförts under 1980-talet indikerade att E-vitamin kan hjälpa behandla godartade bröst tillstånd, såsom cystisk bröstsjukdomar som kan leda till bröstsmärtor. En studie i 1980 "The Journal of American Medical Association," indikerade att vitamin E kunde bidra till att minska smärta och ömhet i samband med cystisk bröstsjukdom. I en 1985 dubbelblind studie publicerad i "Surgery" 75 kvinnor med godartad bröstsjukdom behandlades med vitamin E eller placebo. De 37 kvinnor som fick vitamin E hade en signifikant minskning av premenstruella bröstsmärtor.

Vitamin E Dosering

För att få de antioxidanter och antiinflammatoriska fördelarna med vitamin E, följa de rekommenderade kosttillägg, eller RDA. För kvinnor i åldrarna 9 och 13 år gamla, rekommenderat dagligt intag av vitamin E är 11 mg. För vuxna kvinnor över 14 år rekommenderat dagligt intag av vitamin E är 15 mg. För kvinnor över 14 år som ammar, är 19 mg rekommenderas dagligen. Källor till vitamin E inkluderar olivolja, majs, soja, vetegroddar, kiwi, mango, tomat, jordnötter, spenat, mandel, jordnötter och broccoli. Vitamin E kan också kompletteras på rekommendation av din läkare.