XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Motion maskiner som driver ditt hem

Med hänsyn till önskemålet att krympa sina koldioxidutsläpp, har många gym börjat bygga om cardio maskiner med energiproducerande generatorer. Eftersom dessa maskiner endast generera en liten mängd ström per användare, gym ansluta många maskiner och användare att ta igen kostnaden för generatorerna. För en enskild användare hemma, gör magra effekt generatorn dyr ur ekonomisk synvinkel. Däremot kan du bygga en billigare pedaldrivna energigenerator, som kan driva vissa hemanordningar och delvis kompensera din elräkning.

Nyckeln: A Generator

Cardio-maskiner - stationära cyklar, löpband och elliptiska - generera motstånd när du tränar. Den resulterande friktionen producerar värme, som kan omvandlas till energi via en generator. En typisk cardio maskin innehåller motstånd som eliminerar denna värme. En extern generator kan ersätta motstånden och ta i likström som produceras av maskinen. Enligt Tom Gibsons 2011 artikeln "Dessa träningsmaskiner Förvandla din svett till elektricitet" på IEEE Spectrum, en växelriktare i generatorn omvandlar likström till växelström, som sedan matar ditt hem elektriska system och kraftnätet. Eftersom generatorn är en add-on, kan du eftermontera existerande träningsmaskiner. Du kan också ansluta flera cardio maskiner till en generator - ett system som tilltalar gym. Vissa företag har skräddarsydda kraftproducerande träningsmaskiner, men de kommer att göra en större buckla i din plånbok.

Mycket svett, lite ström

När du noggrant pumpa pedalerna med en effekt producerande stationär cykel för en timme, kommer du bara producera 50 till 150 watt, säger Gibson. En professionell cyklist kan generera upp till 400 watt. I genomsnitt kan 100 watt-timmar driva en bärbar dator under två timmar, en järn för upp till sex minuter och en 15-watts lysrör i sex timmar och 40 minuter, enligt "Moder Jord News." I USA kommersiella makt kostar ca 10 cent per kilowattimme. Om du tränar en timme per dag i 30 dagar på 100 watt per timme, du rakar 30 cent per månad bort din elräkning. Med tanke på bekostnad av maskinen, kan det vara mer ekonomiskt att investera i andra energibesparande åtgärder, såsom solpaneler eller isolering.

Gör-det-själv Machine

Du kan bygga en stationär cykel som kommer att vara mer effektivt och billigare än kommersiella kraftproducerande maskiner. Genom att ersätta friktionsdrivning av standarden hjärt maskin med en kedjedrift och lägga ett svänghjul, kan du öka den energi som genereras. San Jose-baserade David Butcher konstruerat en pedal generator som liknar en stationär cykel och ger samma träning. Även Butcher version fortfarande använder en friktionsdrivning, är hans maskin drivs av en trä svänghjul - som fungerar som ett cykelhjul med perfekt däcktryck - och är 25 till 50 procent mer effektiv än en cykel på ett stativ, enligt "Low -Tech Magazine. "Butcher använder sin pedal generator för att ladda en rakkniv och telefon, tända en datorskärm och makt både luft och vattenpumpar.

När en liten makt Räknar

Ju mindre el du använder, bidrar mer pedalkraft till den totala effektbehov. Butcher har redan utrustat sitt hem med en 2,5 kilowatt solpanelen och är en nettoleverantör av strömmen till lokala nytta. Så det lilla extra kraft han behöver, ger han en morgon träning på sin pedal generator. Om tekniken för kraftproducerande maskiner tar fart och miljontals människor använder dem för att generera en liten mängd energi, kan den totala energin vara betydande. Investerare uppfattar denna teknik som liknar lågenergilampor eller solenergi - avfärdas tidigt men nu blir mer mainstream.