XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Anti-Fatigue Diet

En hektisk schema, ihållande stress och en dålig kost kan lämna dig känslan mentalt och fysiskt slitna. Om trötthet saktar ner dig, tala med din läkare eller dietist om att formulera en anti-trötthet diet. Anta en anti-trötthet kost innebär att lägga energihöjande livsmedel till din kost och undvika dessa livsmedel som kan förvärra din trötthet.

Vad man ska äta

Anta en hälsosam kost är en viktig del för att minska trötthet. Din kropp behöver en konsekvent leverans av vitaminer och mineraler från hälsosamma livsmedel som frukt, grönsaker och magert kött. Din kost bör i första hand bestå av komplexa kolhydrater och protein. Enligt Psychology Today, äta mat rik på järn, kan proteiner och komplexa kolhydrater hjälper till att bekämpa din trötthet. Komplexa kolhydrater är en av kroppens viktigaste energikällorna. Du kan lägga till komplexa kolhydrater på den anti-trötthet diet genom att välja mat som fullkornsprodukter och pasta. Hitta energigivande proteiner i livsmedel som fisk, kyckling och ägg. Bra källor till järn omfattar grönsaker som spenat, torkade bönor, ägg och magert rött kött.

Vad som bör undvikas

Din anti-trötthet kost bör utesluta eller begränsa livsmedel som innehåller enkla kolhydrater och koffein. Detta inkluderar läsk, sötsaker och livsmedel som framställts med vitt mjöl. Även enkla kolhydrater och koffein kan också öka din energi, bryter din kropp ner, absorberar och förbrukar dessa föreningar i snabb takt. Du bör undvika att förlita sig på dessa livsmedel som en permanent lösning på din trötthet, eftersom de möjligen kan orsaka oönskad viktökning, sömnlöshet och irritabilitet.

Tidsram

Vilken tid på dagen du äter vissa livsmedel kan också påverka din energinivå. Försök att äta energigivande livsmedel tidigare på dagen, när du är som mest aktiva. Reserv livsmedel såsom kalkon som har mer av en lugnande effekt för sent på kvällen eller på natten för att bidra till att främja sömn. Undvik också att hoppa över måltider - särskilt frukost. Frukost bidrar till att ge din kropp det bränsle den behöver för att börja dagen. Hoppa över frukosten kan lämna dig känslan trött innan dagen börjar med.

hydra~~POS=TRUNC

Vatten bör vara den primära drycken på anti-trötthet diet. Enligt National Institutes of Health, letargi och trötthet är ett vanligt symptom på uttorkning. Vatten hjälper kroppen transporter och ta upp näring från den mat du äter. Om du inte dricker tillräckligt med vatten, kan din kropp inte riktigt bearbeta och använda dessa näringsämnen. Dricka mycket vatten kommer att hjälpa dig att få ut det mesta av din anti-trötthet diet.

överväganden

Enligt IBS Treatment Center, födoämnesallergier är en föga känd men vanlig orsak till trötthet. När du konsumerar något du är allergisk mot, bränner kroppen en betydande tillförsel av energi på att försöka ta bort det. Om du misstänker att trötthet kan vara resultatet av en födoämnesallergi, försöka justera din anti-trötthet diet. Ta bort den misstänkta livsmedlet från din kost under en vecka eller två och observera om din trötthet minskar. Din läkare kan också leta efter födoämnesallergier med en vanlig blodprov.