XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är bra kolhydrater för Styrketräning?

Kolhydrater innehåller fyra kalorier per gram och är kroppens viktigaste energikälla. Men kolhydrater har olika egenskaper och varje typ bör användas på ett visst sätt för att hjälpa dig att nå dina styrketräning mål.

Riktlinjer

Typen och mängden kolhydrater du äter bör bero på vad du försöker uppnå med din styrketräning program. Till exempel, äta mer kolhydrater om du försöker att få muskelmassa och vikt, och färre kolhydrater om du försöker att behålla muskelvävnad samtidigt förlora kroppsfett.

komplexa kolhydrater

Vad är bra kolhydrater för Styrketräning?

Komplexa kolhydrater såsom havregryn, fullkornsris, fullkornsbröd, sötpotatis, potatis, sötpotatis och quinoa långsamt assimileras av kroppen och ger energi för din styrketräning träning. Dessa anses lågt glykemiskt kolhydrater eftersom de ger oförminskad energi, stabila blodsockernivåer, och inte framkalla en insulin uppsving, som driver överskottsenergi till fettdepåer. Ät upp till sex måltider per dag om du försöker att bygga muskler och gå upp i vikt. Inkludera komplexa kolhydrater med åtminstone fyra av dessa måltider. Begränsa komplexa kolhydrater till en eller två måltider om du försöker att få ren muskelmassa och förlora kroppsfett.

Grönsaker och frukt

Vad är bra kolhydrater för Styrketräning?

Grönsaker, frukter och bär är idealiska källor av kolhydrater om du är orolig dina nivåer av kroppsfett. De ger också värdefulla vitaminer, mineraler och fibrer. Ät en mängd såsom broccoli, blomkål, gröna bönor, brysselkål, morötter, spenat, okra, avokado, bananer, äpplen, kiwi, mango, papaya, blåbär och björnbär.

Efter träningen Kolhydrater

Vad är bra kolhydrater för Styrketräning?

En intensiv styrketräning rutin utarmar kroppen av näringsämnen såsom muskel glykogen. För att förbättra återhämtning och muskeltillväxt, fylla dessa näringsämnen inom två timmar efter träningen. Din omedelbara post-workout måltid är den viktigaste måltiden på dagen för att få muskler. Juice och torkad frukt ger snabbt assimileras kolhydrater för att ersätta förbrukade näringsämnen. Äta en måltid med komplexa kolhydrater, protein och grönsaker inom två till tre timmar av din efter träningen måltid.