XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hem Acne Rättsmedel med yoghurt

Översikt

Nästan 50 miljoner människor i USA lider av akne, och cirka 85 procent av alla tonåringar har det, enligt American Academy of Dermatology. Försiktigt tvätta ansiktet två gånger per dag och med hjälp av oljefria kosmetika kan hjälpa, men i många fall, de med akne behöver mer. Ett stort antal over-the-counter produkter, receptbelagda läkemedel och huskurer är tillgängliga. Ett alternativ lösning är vanligt hela yoghurt, som innehåller en typ av alfa-hydroxisyra känd som mjölksyra. Denna syra liknar glykolsyra, vilket kan gynna dem benägna att akne, enligt den nyzeeländska Dermatologisk Society.

Citron Yoghurt Cleanser

I sin bok "Skönhet av naturen," herbalist Brigitte Mars rekommenderar kombinerar citronsaft och yoghurt för att behandla fet och acne-benägen hud. Kombinera 4 msk. färskpressad citronsaft med 4 msk. vanlig hela yoghurt. Applicera ett tunt lager av rengöringsmedel till de drabbade områdena, gör det möjligt att stanna kvar i ungefär fem minuter, och skölj sedan med ljummet vatten. Citronsaft fungerar som ett milt sammandragande som hjälper till att avlägsna överflödig olja från huden, medan yoghurt syra förhindrar finnar. Lagra blandningen i en täckt burk i kylskåp när de inte används.

Herbal Yoghurt Acne Pack

En ansiktsbehandling pack tillverkad med yoghurt, havregryn och örter hjälper till att bekämpa akne, nära porerna och tona huden, Jude C. Todd skriver i "Judes örter hem rättsmedel." Brant 3 msk. torkade örter i halv kopp kokande vatten i 10 minuter. För bästa resultat, använd sammandragande örter som hästhov, fänkål, rölleka, vallört eller daggkåpa. Sila blandningen och tillsätt vätskan halv kopp vanlig hela yoghurt. Lägg 1/2 kopp havregryn att göra en tjock pasta. Innan du använder, tvätta ansiktet grundligt med varmt vatten. Bred ut blandningen över ansiktet, undvik det känsliga området runt ögonen, och låt verka i 10 minuter. Skölj rent med varmt vatten. Upprepa behandlingen en gång per vecka för att förebygga och behandla finnar.

Äggplanta Yoghurt Mask

Joan Wilen, författare till "More Chicken Soup & amp; Andra huskurer "rekommenderar att blanda yoghurt med mosad aubergine att göra en mask för acne-benägen hud. Placera 1/4 av en liten aubergine i en mixer med en kopp vanlig yoghurt. Blanda på medelhög hastighet tills ordentligt tillsammans och krämig. Applicera masken i ansiktet, undvik området runt ögonen, och låt det förbli i ca 20 minuter. Skölj med ljummet vatten och följ upp med en toner eller sammandragande att stänga porerna. Wilen föreslår att rölleka eller kamomillte och spritzing vätskan mot ansiktet som ett naturläkemedel sammandragande, men någon sammandragande eller toner kommer att fungera.