XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Om Hives och andra allergiska symptom orsakade av katt ilska

Katter kasta hudflagor och placera dem i deras päls när de brudgummen. Detta är dander. Allergiframkallande proteiner i ilska kan framkalla reaktioner inklusive nässelutslag, rinit och astma. Grundlig borttagning av ilska i hemmet kommer att minska symptom i samband med en katt allergi. Tyvärr, ibland antingen katt eller den person som är allergisk måste tas bort.

katt ilska

Den allergiframkallande substansen är i ilska, inte pälsen. Ilska är tillverkad av luftburna saliv och urin-härledda proteiner. Slickar överför dander, tillsammans med saliv och urin, till kattens päls. Men ilska kan hålla sig svävande i husdamm under en lång tid, varför en allergisk reaktion kan inträffa även om katten har tagits bort. Katt ilska pinnar även väggar, möbler, mattor, sängkläder och kläder. Helt eliminera katt ilska kan ta två till fem år.

symptom

Väsande och rött, kliande ögon är de mest lätt att känna igen symptom i samband med en katt allergi. Kontakta nässelutslag, som kännetecknas av röda, kliande bård, kan utvecklas när en allergisk person som berör kattpäls eller när katten slickar eller repor personen. Perenn allergisk rinit uppstår när näsgångarna blir inflammerad som en följd av inandning av katt ilska. Symtomen omfattar ihållande rinnande eller täppt näsa, röda eller vattniga ögon och baksnuva. Kronisk, svår, instabil astma och försämring eksem är bland andra symptom.

Orsak

En person med en katt allergi har en överdriven immunsystem som behandlar ilska som ett skadligt ämne. Immunsystemet blir sensibiliserade på första kontakt med ilska och producerar antikroppar för att kämpa mot allergen. På upprepad exponering producerar kroppen mer antikroppar och kemikalier som utlöser en allergisk reaktion.

Statistik

Katter är en av de vanligaste allergiframkallande husdjur, påverkar 15 till 30 procent av personer med allergier. En katt allergi är ett särskilt problem, eftersom det kan utlösa astmaanfall i 20 till 30 procent av dem med astma och kan leda till kronisk astma. Katt allergier är också vanligare än hund allergier.

allergitester

Hud och blodprov kan diagnostisera en katt allergi. En allergist pricks kattallergener in i huden på patienten och ser för röda, kliande bård eller nässelutslag på webbplatsen. Ett blodprov identifierar den specifika allergiframkallande antikropp. För att bekräfta allergi, kan en allergolog också rekommendera att ta bort katten i flera veckor och grundligt städa huset för att avlägsna alla spår av hår och mjäll. En förbättring av symptom kommer att bekräfta diagnosen.

behandlingar

Den bästa behandlingen för symtom på katt ilska allergi är att undvika exponering helt. Om du inte kan skiljas från din katt, begränsa den till ett fåtal rum i huset, rengör huset, installera en högeffektiv filter och bära andningsmask vid byte kattsand eller städning. En allergolog kan rekommendera en lokal eller oralt antihistamin för att lindra klåda och svullnad. Avsvällande medel kan lindra symptomen vid allergisk rinit.