XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Attention-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) är en neurologisk och kognitiv beteendestörning som först visas i barndomen. Symtom på ADHD inkluderar svårt att betala uppmärksamhet, dålig impulskontroll och hyperaktivitet. ADHD är en allomfattande diagnos för en grupp av sjukdomar som har olika orsaks vägar som involverar gemensamma mekanismer i det centrala nervsystemet. Födoämnesallergier, livsmedelstillsats känslighet, miljö allergier och metabola, hormonella och olika psykiska sjukdomar kan skapa ADHD-symptom. Har en fullständig fysisk och psykisk utvärdering diagnos ADHD. Utesluta bidrar fysiska och psykiska hälsoproblem. Förbättra din kost och näring för att förbättra ADHD-symptom.

Diagnos och utesluta andra möjliga orsaker

Få en formell diagnos från en läkare och en psykiater eller psykolog. Se till att tester utförs för att identifiera och utesluta hypoglykemi, endokrina störningar, näringsbrist, inlärningsstörningar, ångest och depression.

Utvärdera miljö allergier. Känslighet för höga halter av damm, mögel, sällskapsdjur ilska eller gifter i hemmet kan bidra till ADHD symptom.

Prova en eliminering diet för att identifiera livsmedel som kan förvärra symtomen. Detta innebär att ta bort alla livsmedel som möjligen kan orsaka eller förvärra symptomen och sedan långsamt tillsätta livsmedel till kosten under övervakning symptom. Födoämnesallergier och känslighet som är mest sannolikt att skapa ADHD symptom involverar mejeriprodukter, vete produkter, raffinerat socker, bearbetade och tillverkade livsmedel, livsmedel som innehåller artificiella färger, smakämnen, natriumglutamat (MSG) och livsmedel som innehåller salicylater. Livsmedel med salicylater inkluderar mandel, äpplen, aprikoser, bär, körsbär, gurka, vinbär, apelsiner, persikor, paprika, plommon, plommon och tomater.

Om du inte har åtagit sig att göra en fullständig dieten, kan du också göra eliminering "experiment" för att utvärdera effekten av risk livsmedel. Till exempel, eliminera bearbetade och skräpmat från kosten, och se om detta förbättrar uppmärksamhet och minskar hyperaktivitet och impulsivitet. Därefter återinföra denna mat och observera resultatet. Upprepa detta experimentella processen med andra livsmedel i Steg 3. Till exempel, prova en låg sockerhalt diet. Se om det finns en förbättring. Sedan, tillsätt socker i kosten och iaktta. Om du ser impulsivitet eller hyperaktivitet efter en socker binge, sedan undvika socker i framtiden.

Den fullständiga dieten har en större potential att identifiera problem livsmedel eftersom det kan finnas flera livsmedel som har en ackumulerad effekt, och dessa kan inte identifieras med enkla elimineringsexperiment.

Förbättra Kost och näring

Följ en diet som är låg i enkla kolhydrater och hög i proteiner. Hypoglykemi kan skapa ADHD-symptom. En kost rik på proteiner och komplexa kolhydrater ökar ämnesomsättningen och stabiliserar blodsockret. Livsmedel som ger protein inkluderar bönor, ost, ägg, kött och nötter. Lägg till dessa proteinrika livsmedel på morgonen och snacks på eftermiddagen för att förbättra koncentrationen.

Inkludera i kosten färsk frukt och grönsaker, med undantag för de som anges ovan som innehåller salicylater. Färska frukter och grönsaker ger kostfiber och har komplexa kolhydrater som stabiliserar ämnesomsättningen.

Inkludera livsmedel som innehåller omega-3-fettsyror, såsom kallt vatten fisk som tonfisk, lax och sill. Dessutom valnötter, paranötter och olivolja och rapsolja ger essentiella fettsyror.

Lägg till en 100 procent multivitamin och mineraltillskott till din dagliga rutin.