XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är symtomen av en underaktiv sköldkörtel?

Sköldkörteln spelar en viktig roll i regleringen av den hastighet med vilken kroppen använder energi. Detta uppnås genom att producera tre hormoner, kalcitonin, tyroxin och trijodtyronin. Dessa hormoner påverkar alla kroppens organsystem, vilket kan sköldkörtelrubbningar producera ett brett spektrum av symptom.

En underaktiv sköldkörtel släpar i produktion av sköldkörtelhormon. Hashimotos tyreoidit är den vanligaste hypothyroid sjukdom i USA, enligt Lab Tests Online.

Trötthet

När sköldkörtelhormonnivåerna minskar, så ökar kroppens ämnesomsättning. Hormonet Foundation beskriver den totala effekten av hypotyreos som en avmattning av kroppens organsystem.

Personer med en underaktiv sköldkörtel kan klaga på trötthet och befinner sig trött snabbare än vanligt. De kan uppleva tröghet och bristande motivation. Även deras tankeprocesser kan bli långsammare, med depression, glömska och bristande fokus som följd.

Viktökning

Den långsammare av metabolism som förekommer i fall av hypotyreos kan leda till viktökning, även om personen inte äter mer eller utövar mindre än vanligt. Detta beror på att minskningen i sköldkörtelhormon gör att kroppen använder energi långsammare. MayoClinic.com anger att de syntetiska sköldkörtelhormon som används för att behandla hypotyreos kan bidra till att vända viktökning orsakad av tillståndet.

struma

Sköldkörteln är en liten, butterfly-formade körtel på framsidan av halsen. När nivåerna av sköldkörtelhormon nedgång, försöker kroppen att lirka sköldkörteln till att öka sin produktion. Denna överstimulering av sköldkörteln kan orsaka att förstora, att skapa en märkbar svullnad på framsidan av halsen, ett tillstånd som kallas struma. Struma är inte livshotande, men förändringen av patientens utseende kan vara skadligt för deras självkänsla, och tillståndet kan ibland påverka förmågan att svälja eller andas normalt, enligt MayoClinic.com.

Hår och hudförändringar

Minskningen i sköldkörtelhormon på grund av en underaktiv sköldkörtel kan ändra en persons utseende på ett icke önskvärt sätt. Förutom den förvrängda utseende halsen på grund av en struma, kan de med en underaktiv sköldkörtel hitta sin hud blir blek, svullet och torr. Hår torrhet och håravfall är andra utseenderelaterade symtom ofta möter dem med hypotyreos, enligt Lab Tests Online.