XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad som orsakar eksem hos barn?

Enligt doctorgreene.com är eksem mycket vanligt bland barn. Eksem eller atopisk dermatit är en hudåkomma som gör att huden blir inflammerad, röd och mycket kliande, enligt Mayo Clinic. Eksem kan påverka någon del av huden, men är vanligt förekommande i ansiktet, runt armarna och bakom knäna. Eksem är en allergisk reaktion, men inte ett ämne, men en överreaktion av immunförsvaret. Det är typiskt ärftlig, särskilt om föräldrarna har allergi eller astma, enligt kidshealth.org. Webbplatsen säger att det inte finns någon känd främsta orsaken till eksem, men det finns irriterande som kan orsaka en eksem utbrott.

Gnugga huden

Eksem-benägen hud är mycket känslig och kan bli irriterad av ett barn gnugga huden, enligt Dr Greene. I ett tidigt skede, verkar eksem som små, rödaktiga knölar som har en mindre klåda. Om barnet märker gupp, kan hon plocka eller gnugga dem, vilket kan leda till att huden reagerar med ett utbrott av eksem. Kidshealth.org tyder på att föräldrarna inte överdrivet ska gnugga barnet efter ett bad med en handduk.

allergier

Kidshealth.org konstaterar att säsongs och hushålls allergener kan orsaka eksem att blossa upp. Om ett barn är allergisk mot pollen eller andra utomhus allergener, bör han hållas inomhus eller bör få ett bad efter att ha varit ute i mer än 15 minuter. Inomhus allergener som kan orsaka eksem är dammkvalster, mögel, sällskapsdjur ilska och olika livsmedel såsom nötter och mejeriprodukter. En barnläkare kan rekommendera en daglig antihistamin att kontrollera barnets säsongsbunden allergi. Undvika några kända allergier är det bästa sättet att förebygga, enligt Mayo Clinic.

irriterande

Luftburna irriterande ämnen såsom cigarettrök och luftföroreningar kan orsaka eksem att handla upp. Om någon i hemmet är en rökare, bör han bara tillåtas att röka utomhus och bör tvätta händerna efter att ha avslutat sin cigarett. Om ett barn bor i en mycket förorenad del av landet, kan en inomhus luftfilter vara det bästa alternativet. Barnet bör stanna inomhus så mycket som möjligt.

detergenter

Kidshealth.org konstaterar att med hjälp av vädrade tvål och rengöringsmedel kan irritera barnets hud, vilket gör att eksem att reagera. Föräldrar bör använda allergivänliga kropp tvål, schampo och tvättmedel på sina barns kropp och kläder. Vissa icke-tvål rengöringsmedel finns på apotek för användning på barn med eksem.