XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Rökning och amp; Trötthet

Rökning bidrar till trötthet, trots det faktum att cigaretter innehåller nikotin, som är ett stimulerande, enligt MotherNature.com. Rökning minskar flödet av syre genom lungvävnad och in i blodströmmen. En av effekterna av denna process är minskad energinivåer.

Betydelse

I vissa fall, uppkomsten av rökning utlöst trötthet faktiskt orsakar en person att öka antalet cigaretter hon röker, enligt "Fokus på rökning och hälsoforskning" av JH grund. Rökaren tar in mer nikotin - en stimulant - för att kompensera den trötthet. I vissa fall, sker en ond cirkel med ökad trötthet som leder till mer rökning, vilket resulterar i fortsatt trötthet.

Tidsram

Uppkomsten av trötthet kan inte ske omedelbart när en person tar upp cigarettrökning. Inledningsvis intag av nikotin i en rökare system kompenserar effekten rökning har på syrehalten i blodet. Med tiden sätter trötthet - ett tillstånd som inte löser direkt på att sluta röka, enligt MotherNature.com. Även om tidsramen varierar, kan problemet med trötthet inte lösa i veckor eller månader efter att en person slutar röka.

Funktioner

Rökrelaterade trötthet i slutändan blir ihållande. Även med en ordentlig nattsömn, kan en rökare vaken trött på morgonen och kan inte att kunna lösa problemet utan användning av stimulantia - inklusive kaffe och ytterligare cigaretter.

missuppfattningar

Den vanligaste missuppfattningen i samband med rökning och frågan om trötthet är att det föreligger någon sådan fråga. Många drar slutsatsen att endast röka stimulerar en persons system och inte resulterar i trötthet. Det motsatta, i själva verket är det resultat, enligt MotherNature.com.

Varning

Rökning trötthet leder till andra problem. Till exempel, trötthet från rökning gör människor mindre uppmärksam på arbetsplatsen och vid körning motorfordon. Även om specifika statistik saknas om effekterna av rökrelaterade trötthet, problemet potentiellt påverkar många olika aspekter av en människas liv.