XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Infant Eye muskelproblem


Det är vanligt att nyfödda har ostadig ögon eller att inställa skelögd ibland, men detta bör räta ut på egen hand inom fyra månader. Om en barns ögon fortsätter att feljusterad efter fyra månader, kan han eller hon har en muskulös problem kallas skelning, som förhindrar att ögonen från rada upp och fokusera tillsammans eller spåra ett objekt när den rör sig. Det finns två typer av skelning, ögon vända sig inåt eller utåt, och båda är lätt att behandla om de upptäcks tidigt nog.

korsade Ögon

Esotropia är ett tillstånd där ögonen vända sig inåt eller verkar korsas. Vissa spädbarn och småbarn verkar ha esotropia, men de verkligen inte. Eftersom deras ansiktsdrag mogen kommer utseendet av korsningen förbättra och försvinna. En examen från en ögonläkare kan avgöra om ett barn har esotropia.

walleyes

Exotropia är ett tillstånd där ögonen vända utåt. Detta kallas ibland gös, och det är mindre vanligt än esotropia. Barn med vitt som funktioner kan se ut som om deras ögon är drivande utåt, men en ögonläkare ofta avgör att barnen inte har exotropia.

bild Test

Hur kan du avgöra om ditt barn har skelning? Undersök bilder av ditt barn där blixten användes. Hos friska ögon, kommer blixten reflekterar i samma position i båda ögonen, oftast nära centrum av eleven. I ett barn med skelning, inte reflektion inte visas i samma position både elever. Om du märker skillnad mellan ditt barns ögon, boka en tentamen med ögonläkare.

Skelögd

Obehandlad skelning kan leda till Lazy Eye, eller amblyopi. Detta beror på att när ett barns ögon är felriktade, kommer han eller hon använder bara ett öga i taget för att undvika dubbelseende. Den oanvända eller passerat ögat kan inte utveckla stark vision och kommer att börja stängas på grund av glömska. Detta kan leda till blindhet i amblyopic ögat.

Behandling

Skelning orsakas av ögonmusklerna som är felaktigt placerade eller har en felaktig längd. Skelning kan orsaka dålig rumsuppfattning, klumpighet och lässvårigheter. Dessutom kan det finnas ögonlocket blinkreflex problem, vilket kan resultera i torr ögon, irritation och infektion. Läkare kan behandla lata ögat genom att tvinga barnet att använda den genom att bära glasögon eller en lapp över gott öga. I vissa fall kan operation behövas för att reparera ögonmusklerna genom att ändra läge på bilagor till ögongloben eller justering av muskellängden för att uppnå korrekt inriktning av ögonen.

ptos

En annan barndom ögonmusklerna problemet är ptos. Detta är ett tillstånd där de muskler som höjer övre ögonlocket inte utvecklas ordentligt, vilket gör att ögonlocket att sloka. Detta kan vara närvarande i ett eller båda ögonen. Eftersom ögonlocket täcker en del av ögat, kan en något mindre ut den andra. Om villkoret är svår, kan operation bli nödvändig för att höja ögonlocket.