XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Humant papillomvirus (HPV) viruset orsakar vanliga vårtor, det slag som finns på en persons händer och fingrar. Faktiskt, cirka 100 typer av vårtor finns, enligt MedlinePlus, en tjänst av National Library of Medicine och National Institutes of Health. Vårtor, även kallade verruca, kan vara den gemensamma vårta, genitala vårtor, fotvårtor på fötter och platta vårtor på platser som är rakade ofta.

Den gemensamma vårta är vanligast hos barn och i allmänhet försvinner utan behandling. Det är ett smittsamt virus, men inte så smittsam. Enligt FamilyDoctor.org kan vanliga vårtor föras när någon rör vid vårta eller när en person använder en handduk som används av en person med vårtor.

Paul R. Bergstresser skrev i World Book Online Reference Center "Virusen bor i celler i ytskiktet av huden och inte infektera den underliggande vävnaden. De förtjockade ytskiktsformer kan vikas till vilka små blodkärl växer. Om en vårta är repad öppet, kan viruset sprids genom kontakt till en annan del av kroppen eller till en annan person. "

Enligt Jaggi Rao, en Edmonton hudläkare och biträdande klinisk professor i dermatologi vid University of Alberta, Kanada, som citeras i maj 2009 frågan om dagens förälder är eksem drabbade oftast benägna att vårtor, eftersom det försvagar hudens barriär.

Se Resurser för en interaktiv tutorial på vårtor.