XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Acne är tänkt som en tonårig tillstånd, men det kan vara besvärligt i alla åldrar. I själva verket kan vissa människor går acne-fri för år och sedan en dag vakna upp till en stor utbrytning. Detta kan vara alarmerande och ganska upprörande att självkänsla. Det finns behandlingar för att hjälpa hantera situationen, men att veta orsaken kan vara till hjälp i metoden.

Bakterie

Även akne inte orsakas av orenhet, kan det bero på en ansamling av bakterier på huden, som är fångade av olja och döda hudceller. Denna bakterie kallas Propionibacteria acnes och är känd för att orsaka acne.

Oljig hud

Om du har fet hud, du är mycket mer benägna att utveckla en plötslig breakout än någon som inte gör det. Överskottet olja kan täppa till porerna och fälla bakterier där, vilket orsakar en fläck att utveckla, till synes över en natt. Det finns ansiktsigenkänning rengöringsmedel och behandlingar som är tillgängliga för att bidra till att normalisera fet hud, men det kommer sannolikt att ta din hud tid att anpassa sig.

Döda hudceller

Död hud förekommer på ytan av vår hud hela tiden. Men när alltför många av dessa döda hudceller bygga upp, kan de fastna i hårsäckarna. När detta händer kommer en ny fläck visas. Vanligtvis är det en kombination av döda hudceller och olja som skapar förutsättningarna för acne-bakterier att frodas.

hormon~~POS=TRUNC Fluktuationer

Plötsliga finnar kan inträffa på grund av drastiska förändringar i hormoner. Detta är särskilt fallet hos kvinnor. Till exempel är sannolikt att drabbas av en utbrytning en kvinna som är på väg att få sin tid. Även kvinnor som är gravida eller närmar klimakteriet tenderar att drabbas av svåra finnar som visas som från ingenstans. Män kan också drabbas bildar hormonellt orsakade finnar, men detta inträffar vanligen under puberteten, när kroppsliga nivåer av testosteron är höga.

Vad orsakar inga allvarliga akne

Nu när du vet vad orsakar svår acne, låt oss lägga till vila några av de myter om orsakerna till akne. Acne orsakas inte av att äta för många sockerhaltiga livsmedel. Det är inte på grund av att dricka läsk eller kaffe. Det är inte på grund av att underlåta att rengöra huden och personer med akne är inte smutsig.