XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man kontrollerar Ångest


När du stöter på osäkerhet, spänning eller obehag om en situation, är det normalt att känna den klassiska knut i magen, hjärtklappning och en allmän känsla av oro. Även obehagliga, hjälper denna oro varna dig om potentiell fara och rädda ditt liv. Tyvärr kan ångest utlösas från stressen i dag till dag liv och bli ett allvarligt, kroniskt problem. American Medical Association visar att 40 miljoner människor i USA lider av ångest. Oavsett om du är orolig för en specifik anledning eller på grund av ett kroniskt tillstånd, det finns sätt att kontrollera denna oro.

Instruktioner

1 Ta kontroll. Det finns en tid och plats för allt. Om du känner dig nervös om en presentation, möte, anställningsintervju eller annan överhängande situation, ta lite tid att begrunda det. Låt inte det över ditt sinne vid fel tidpunkt, till exempel under arbetet.

2 Öva djupandning. Till att börja, ligga ner på golvet, en säng eller en annan plan yta. Placera en hand på bröstet och den andra på magen. Ta en långsam andetag och titta på din mage stiga. Håll att andas in för en sekund och långsamt andas ut. Upprepa detta så ofta som behövs.

3 Practice muskelavslappning. Börja med din nedre extremiteterna. Dra en muskel och sedan koppla den. Gradvis upprepa denna process med varje muskel och sakta arbeta dig från dina fötter till överkroppen.

4 Utveckla en övning rutin. Regelbunden motion ökar din allmänna hälsa, främjar en känsla av välbefinnande och styr din energi och oroliga känslor på annat håll. Detta betyder inte att du måste köra ett maraton eller lyft vikter. Övning inom din komfortzon och inte överanstränger dig själv.

5 Sleep regelbundet. Ordentlig vila minskar trötthet och irritation. En alert sinne kan närma sig problem med större tydlighet och minska ångest i gengäld.

6 Använd inte droger. Detta är inte begränsat till illegala droger. Alkohol och tobak är skadliga också. I bästa fall, vissa av dessa substanser behandla symptomen och inte problemet. Dessutom är de bara tillfälliga lösningar. Om du ständigt vända sig till droger för avkoppling, kan detta leda till en ond cirkel av beroende och dålig hälsa. Koffein är också en drog, men det bara ökar din energi och gör ingenting för att koppla av dig.

7 Deal med dina problem. Du kan åstadkomma detta på ett antal olika sätt. Till exempel, om problemet har en lösning, genomföra det så snart som möjligt. Om en person, plats eller aktivitet utlöser din ångest, undvika det.

8 Se en specialist. Om godartade eller mindre situationer leda till att du känner dig orolig, och detta varar i mer än sex månader, American Medical Association definierar detta som generaliserat ångestsyndrom. En psykolog, psykiater eller husläkare kan bedöma situationen och diskutera möjliga lösningar på problemet.

Tips

  • Ångest kan vara förödande. Förutom nervositet, orsakar det hjärtklappning, illamående, magbesvär, sömnbrist och aptitlöshet. Med detta i åtanke, hantera ångest omedelbart för att minimera och slutligen eliminera dessa effekter.