XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Varför Mountain klättrare behöver syre tankar?


Hög höjd bergsklättring är en sport som kräver avsevärd styrka, uthållighet och kondition, men även de härdigaste klättrarna är inte immuna mot effekterna av syrebrist. Användningen av extra syrgas minskar risken för att utveckla en potentiellt livshotande sjukdom.

Grunderna

Hög höjd definieras i allmänhet som en höjd som är 5000 fot eller mer över havet. Syrehalten minskar som höjd ökar. Höjdsjuka är en möjlig följd.

effekter

Höjdsjuka symptom varierar från yrsel och illamående till en farlig uppbyggnad av vätska i lungorna och hjärnan. Använda extra syrgas minimerar risken att utveckla höjdsjuka.

Funktioner

De lätta, bärbara riggar används av klättrare leverera syreberikad luft genom en regulator slang till en mask som passar över munnen och näsan. Flödet kan justeras vid behov.

fördelar

Överlevnad i "Death Zone" över 25.000 fot är nästan omöjligt utan användning av syrgastuber. Gasen ökar chanserna att nå toppen och tillbaka på ett säkert sätt.

överväganden

Syrgas inte helt uppväga effekten av syrebrist. Det är inget substitut för erfarenhet och utbildning som är avgörande för en säker och framgångsrik hög höjd klättring.