XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Tennisracketar används av proffsen

Även om alla professionella tennisspelare har liknande mål vinnande mästerskap, varje individ besitter även subtila skillnader i sin inställning till spelet. På grund av detta, det finns ingen patent tennisracket som kommer att uppnå de bästa resultaten för alla spelare. En komplex uppsättning egenskaper avgöra vilken typ av racket är bäst för alla spelare, såsom vikt, strängmönster, känna, huvud storlek och hög manövrerings. Varje racket har sin egen känsla, och varje pro spelare har sin egen preferens för hur hon gillar en racket att känna. Dessa inställningar är vanligtvis baserade på typ av spel hon spelar, hennes fysiska storlek och styrka och sin egen personliga smak.

Huvudstorlek

Huvudstorlek är storleken på den uppträdda området av racketen. Den allmänna regeln om huvudstorlek är större huvudet, desto mer ström du kommer att generera. Större huvudstorlekar är fantastiskt för nybörjare till mellanliggande, men eftersom professionella spelare är så bra på att skapa sin egen makt med praktiseras teknik, de brukar välja en mindre huvudstorlek för att möjliggöra mer manövrerbarhet, precision och stabilitet. Ett exempel på en medelstor racket vore chefen YouTek Pro Radical används av Andy Murray, ett exempel på en ännu mindre huvudstorlek skulle vara den Wilson BLX six.one Tour som används av Roger Federer.

Vikt

Tennisracketar som används av proffsen har blivit lättare med åren, och denna utveckling har bidragit till professionella spelare generera snabba svinghastigheter. Medan den avslappnade spelare väljer oftast en lätt racket, föredrar professionell en tyngre racket för stabilitet vid kontakt. En racket kommer antingen att vara huvud tungt eller huvud ljus, vilket innebär att vikten av racketen kommer antingen att koncentreras i handtaget eller i huvudet, och spelare anpassa sina racketar enligt smak. Tennis pro Fernando Gonzalez "anpassad version av Babolat ren Storm GT Racket är 1,2 oz. tyngre än butiken versionen, med all vikt i handtaget.

hybrider

Hybrider blev en revolution när Rafael Nadal gjorde Babolat AeroPro Drive känd under 2005. En hybrid är en kombination av material, såsom volfram och grafit, i förhållanden som möjliggör bättre effekt vid mindre än perfekt kontakt. I huvudsak finns det en "sweet spot" på varje racket, där kontakt genererar mest önskade effekten, och de nya hybridteknik syftar till att förstora dessa söta fläckar så att spelaren kan slå mer fritt. Babolat AeroPro Drive GT används av Rafael Nadal och Babolat ren Storm GT används av Samantha Stosur är exempel på hybrid racketar som proffsen kärlek.

Flexibilitet

Styvheten hos ramen, eller brist på sådan, är en annan viktig egenskap hos en tennisracket. En styv ram böjer mindre, varför det är i stånd att förläna mer kraft till bollen. Men ram styvhet påverkar mer än makt. Kontroll är ett problem, och så är komfort. Professionella spelare kan kringgå den kraft som en styv racket tillåter dem för att få en mjukare känsla på sina strängar när strängarna kontakt. Stiff ramar kan också vara svårt på armen och armbågen, så skadeförebyggande blir en övervägande på elit nivåer i spelet också. Slutligen, styvare racketar ger mindre spinn eftersom bollen lämnar strängen sängen snabbare, och detta kan vara en nackdel för många moderna spelare som förlitar sig på spinn. Andy Roddick är Babolat Pure Drive Roddick har en styvhet betyget 71, medan Tomas Berdych s Aerogel 4D 200 har en styvhet betyget 62.