XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

methylsulfonylmethane Fördelar


Methylsulfonylmethane är en organisk form av svavel, en riklig mineral i kroppen. Naturligt i kött, mjölk, fisk, grönsaker och frukt, är det lätt förloras i bearbetningen. I tillägg form det härrör från dimetylsulfoxid (DMSO), en industriell lösningsmedel. Läkemedels DMSO är tillgängliga genom recept för behandling av interstitiell cystit, en smärtsam blåsa tillstånd.

Historia

DMSO är en av de mest studerade och kontroversiella smärta rättsmedel. Dr Stanley Jacobs ursprungligen experimenterade med lösningsmedel, en biprodukt av att vända trämassa till papper, på 1960-talet vid Oregon State University Hospital. Han var på transplantation laget och hoppades att hitta en ny konserveringsmedel. Jacobs noterade den anmärkningsvärda förmågan hos DMSO att penetrera vävnad utan att skada dem. De antiinflammatoriska och smärtstillande åtgärder DMSO gjort det en gynnad botemedel mot artrit, ryggvärk och idrottsskador. En vitlök lukt på andetag av patienterna och enstaka hudirritation visade sig vara nackdelar.

DMSO misskrediterade i mitten av 1960-talet, eftersom en studie visade förändringar i ögonlinsen hos djur ges höga doser. Inga sådana mänskliga förändringar har någonsin rapporterats. Också, eftersom DMSO drogen Rimso är tillgängliga genom recept endast för behandling av ett tillstånd, interstitiell cystit, farmaceutisk kvalitet DMSO kan inte säljas över disk. Den enda formen av DMSO tillgängliga för artrit och andra smärta lider för topisk användning är en industriell kvalitet produkt, märkt för användning som lösningsmedel. Det är på hyllorna i många hälsokostbutiker.

överväganden

Djurstudier med MSM har visat att det lindrar symtom på artros i möss, men MSM inte så väl utforskade som DMSO. Jacobs hävdat samma studier tillämpas, eftersom det är ett derivat av DMSO. Många läkare rekommenderar MSM till sina patienter för behandling av smärta, andra kallar påståenden om MSM obevisat.

DMSO har använts lokalt, oralt och intravenöst. MSM är den normala oxidationsprodukten, eller "kristallin" DMSO. MSM inte orsaka hudirritation eller andedräkt, enligt "Mediciner och mormjölk" (Hale, 2004).

effekter

MSM effekter är kumulativa. Tillägget bör inledas med en dos på 500 mg två gånger om dagen och gradvis ökas till 1000 mg två gånger dagligen. Det kan ta två till sex veckor för effekterna att bli märkbara, och två månader är en bra försöksperiod. Smärta i nedre ryggen verkar ta längst tid att behandla, enligt "The Arthritis Foundation guide till alternativa terapier." Skådespelaren James Coburn, när han vann en Oscar, nämnde att MSM lättad hans reumatoid artrit, vilket kraftigt ökat populariteten av denna åtgärd.

fördelar

MSM ger näring även hud, naglar och hår och lindrar några matsmältningsproblem. Det används för att underlätta immunfunktion och för att behandla allergier. Patienter rapporterar framgång med MSM för halsbränna, astma, migrän och någon typ av mjukvävnad eller bindväv smärta, enligt "Nutritional Healing" (Balch, 2004). Jacobs betonar att MSM är inte ett botemedel för alla förhållanden. Det erbjuder symptomlindring, som avtar när MSM administration stannar.

Varning

Biverkningar av MSM är få och inkluderar mag upprörd, diarré eller milda magkramper. Att minska dosen lindra dessa symptom. MSM kan ha en liten antikoagulerande effekt, i likhet med mindre än en aspirin en dag, så det kan vara kontraindicerat med andra blodförtunnande medel. Konsultera en läkare.