XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En enkel vatten destillation enhet kommer att ge drickbart vatten från nästan alla vattenkälla - brunnsvatten, sjövatten eller ens urin. Om du inte använder en låg volym sol destillat, är en hemmagjord vatten destillation enheten inte energieffektivt, men det är enkelt och tillförlitligt.

kondense Coil

Ta en längd (3 fot eller mer) av ren plaströr eller ren mjuk koppar och fäst den över en öppning i locket av en tättslutande metall potten. En tryckkokaren locket är idealisk för detta, glider röret för bästa passform över övertrycks stolpen. I en nypa, använda hålet för lockets handtag och tejp eller epoxy slangen för en tät förslutning.

värmekammare

Sätta vattnet i metall potten, ungefär halv-fyllning potten. Börja värma potten i det fria för att frigöra flyktiga föreningar i vattnet. När vattnet är nära-kokning, sätt på locket och spolen och stabilisera temperaturen om möjligt att hålla kammaren höger vid den kokande nivån.

Samling

Som vattenånga passerar genom kondensation spole, som drivs av trycket i värmekammaren, kommer en del av ångan kondenseras till rent vatten. Placera en ren behållare vid utloppet av kondensationsprodukten spolen för att samla in den resulterande varmvatten.
Öka kondensation effektiviteten genom att köra åtminstone en del av den kondensepolen genom cool (kan vara oren) vatten och genom att placera uppsamlingsbehållaren lägre än uppvärmningskammaren.

Om du håller det uppsamlade vattnet från föroreningar, kommer det vara säkert, drickbart vatten.