XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Bland de många vacklande förändringar i en kvinnas kropp, det sista hon vill möta är möjligheten till en mastektomi operation som tar bort en av de mest synliga utmärkande faktorer i sin kvinnlighet. Å andra sidan finns det några förebyggande åtgärder som kan vidtas innan det någonsin komma till den punkten, och stödjande sätt att hjälpa under en sådan process.

typer

Efter anestesi har satt in, kommer ett horisontellt eller diagonalt snitt göras över bröstet. När snittet är gjort, kommer kirurgen fortsätta att ta bort lymfkörtlarna (även kända som lymfkörtlar) och bröstvävnad. I en enkel mastektomi all bröstvävnad tas bort; ett rör vanligen införas för dränering under operationen. Röret avlägsnas några dagar efter operation, vanligen en gång dränering är mindre än 20-30 ml / dag. Förutom bröst bort, alla fettvävnad och lymfkörtlar bort under en modifierad radikal mastektomi, och de större och mindre bröstmusklerna bakom bröstet tas bort i en radikal eller Halsted mastektomi.

typer

För att bevara huden under operation, är bröstvävnaden avlägsnas via ett snitt i vårtgården i vad som kallas en "hud-sparande mastektomi." Historiskt gjort för godartade tumörer, kommer en "subkutan mastektomi" utföras, ta bort bröstvävnaden samtidigt vårtgården (den mörka delen runt bröstvårtan).

överväganden

Efter operationen kommer din kirurg rådgöra med dig om olika typer bröstrekonstruktion. Du kan få detta gjort under eller efter operationen. Ungefär en vecka efter operationen, kommer stygnen tas bort. Om självupplösande stygn användes, kommer de automatiskt att försvinna inom 7-10 dagar. En annan sak som du kanske vill överväga innan de genomgick operationen är att se till att eventuella akuta eller tidskänsliga frågor hanteras, eftersom det inte är lämpligt att underteckna alla viktiga dokument, dricka alkohol, köra bil eller använda maskiner om 48 timmar efter operationen.

Tidsram

Beroende på kirurgen och typ av mastektomi, kan operationen varar ungefär en till två timmar. Sjukhusvistelsen efter operationen är ca 10 dagar, återigen beroende på vilken typ av operation som utförts. Fastan är vanligtvis krävs fram till operationen, vilket innebär att du kommer sannolikt att bli ombedd att inte äta eller dricka något ungefär sex timmar innan de får narkos.

Varning

Innan du väljer att ha en mastektomi, vara säker på att du är klart medveten om den möjliga biverkningar och / eller komplikationer i samband. Om några komplikationer är att inträffa, kommer de sannolikt att göra det under eller efter operationen. Vissa komplikationer kan uppstå ur en oförutsedd reaktion på anestesi, blodkoagulering för överskjutande blödning kan uppstå. Andra möjliga komplikationer kan uppstå efter operationen, såsom obekväma sensationer och / eller smärta (vissa domningar kan även vara erfarna). Vätskeansamling är osannolikt, men möjligt, orsakar smärta och svullnad i armen. Smärta reser från armhålan till handen är en annan möjlig komplikation / biverkan; dock kan ett antibiotikum och sjukgymnastik stöd i återhämtningsprocessen.