XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Cirka 20 procent av spädbarn och småbarn lider av eksem, enligt babycenter.com. Eksem är en torr hud tillstånd som är i huvudsak en allergisk reaktion. Det är inte en allergisk reaktion mot en sak framför allt, utan snarare en genetisk sjukdom med en okänd orsak. När eksem visas i barndomen, förbättras om ofta vid en ålder av två, men många patienter lider hela barndomen och även i vuxen ålder. Eksem kan ha fysiska, psykiska och sociala effekter på människor i alla åldrar.

Fakta

Eksem visas först som små, röda prickar på huden och successivt blir kliande, fläckiga och fjällande. I extrema fall eksem kan täcka hela regioner av kroppen eller hela kroppen. Det verkar oftast på ansikte, armar och baksidan av benen. Människor som lider av eksem uppleva sociala och känslomässiga problem. Enligt British Journal of Dermatology, visade en nyligen publicerad studie som skolbarn är traumatiserade av eksem och andra hudåkommor.

Skick

Eksem skick visas på några av de mest iögonfallande ställen på kroppen, vilket gör det mycket lätt att upptäcka. Människor som lider av svårare former av eksem typiskt emot stirrar, skämt och undvikande. Detta har en djup påverkan på lidande självkänsla och självkännedom. Han kan inte gå ut offentligt utan att vara medveten om eksem, hans utseende, och hur han uppfattas av andra.

Förebyggande

Det vanligaste sättet att ta itu med de sociala resultaten av eksem är att få breakout under kontroll genom att undvika värme, återfukta huden, och tillämpa aktuella salva på de drabbade områdena. Om eksem är på en del av kroppen som lätt är täckt med kläder, kan detta bidra till att presentera en normal utseende och undvika kommentarer eller oförskämd utseende.

Behandling

Många barn och vuxna som har socialt drabbats av eksem har funnit lindring och förståelse genom att se en rådgivare. En kurator kan hjälpa personen att återfå självkänslan och visa henne hur man ska bemöta oförskämd människor. En annan form av behandling är att gå med i en stödgrupp för lokalbefolkningen som lider av samma skick. Att tala om de sociala problem som kommer tillsammans med lider av eksem hjälper patienten tala om uppdämda känslor och ont.

effekter

De sociala effekterna av lidande av eksem kan sträcka sig till familjer och romantiska relationer. Eksem i sämre skick är motbjudande eftersom det utstrålar, sprickor och är mycket känslig för beröring. Detta kan avskräcka romantiska beröring, vilket resulterar i känslomässiga skada och trauma. I många fall, familjeenheter måste vara mer medvetna om var de går och hur de behandlar åskådare kommentarer eller stirrar.