XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man hittar Top Doctor for en specifik medicinska området


Oavsett om du söker medicinsk vård för dig själv eller någon närstående, läkare specialiserade på en mängd olika metoder som sträcker sig från kardiologi och onkologi till pediatrik och urologi. Att välja den översta läkare i ett visst medicinska området kan hjälpa dig att fatta viktiga medicinska beslut och söka rätt behandling --- men det är ofta så många läkare inom respektive område. Topp läkare i USA inom alla områden rankas årligen av medicinska organisationer inklusive Washington University Physicians i samarbete med Castle Conolly Medical Ltd. betyg för varje fält består av yrkeskvalifikationer såsom utbildning, ombord certifiering, sjukhusbesöket och disciplinära rekord, som samt rykte och patient färdigheter. Att hitta den översta doktorn för dig kan åstadkommas med hjälp av några olika resurser.

Instruktioner

1 Identifiera det specifika område där du söker en läkare. Tala med din privata läkare eller allmänmedicin läkare och söka en professionell remiss för den specifika medicinska området. Tala med familjemedlemmar och vänner för personliga referenser. Ring din lokala sjukhuset frågar om sin remiss process. Sammanställa en lista över flera rekommenderade läkare.

2 Bekanta dig med några av de medicinska termer du kommer att stöta på. Till exempel, många människor inte vet vad en kamrat är den avser läkare. Gemenskap är en hedersbeteckning och utmärkelse som ges till erkänna löpande individuell service och bidrag till läkekonsten och indikerar en viss läkare, och har, med fokus på att göra samlad insats för att vara en bättre läkare. (Se en lista på "Resurser" för att använda som ett verktyg för att dechiffrera några av de termer och förkortningar.)

3 Gå igenom den mest aktuella listan över USA: s Top Läkare som publiceras årligen av Washington University Läkarens. Läkare är listade i alfabetisk ordning efter efternamn följt av deras område av praxis. Scoll listan för att hitta det önskade fältet. De flesta av de läkare namnen är en hyperlänk. Du kan klicka på hyperlänken för att visa specifik information om läkaren inklusive nuvarande position, specialområden (till exempel en läkare för radiologi / Diagnostic --- Thorax kan specialisera sig på bröstet röntgen, hjärtavbildning och akut radiologi), ser plats läkare patienter , utskick plats, områden av klinisk intresse, ombord certifiering, medicinsk utbildning, residency, gemenskap, sjukhus tillhörighet, stora och nya publikationer / utmärkelser, utmärkelser och priser, redaktionellt ansvar och publikationer. Det är en hel del information, men kommer att ge dig en grundlig översikt av läkarens erfarenhet och fokus och hjälpa dig att ta fram kriterier för att forska andra läkare. Lägg alla läkarens namn av intresse för din lista.

4 Review aktuella publikationer som fokuserar på erkännande av bästa sjukhusen som "US News & World Reports" lista över bästa sjukhusen. Denna allmänna översikt av bästa sjukhusen kommer också att innehålla ytterligare förteckningar över de bästa sjukhusen med specialitet såsom US News bästa sjukhusen: neurologi och neurokirurgi. Listan innehåller sjukhusets namn, typ av sjukhus, antal bäddar, ranking, rykte med läkare, kompetensnivå av vårdpersonal och medelvärden överlevnad. Identifiera eventuella sjukhus av intresse. Besök sjukhuset hemsida för en lista över läkare för önskad fält. Lägg alla läkarens namn av intresse för din lista.

5 Besök webbplatserna för professionella medicinska sammanslutningar av området medicinsk studie och praxis (se "resurser" för en lista över alla certifierade och nuvarande medicinska akademier och sjukvårdspersonal föreningar. Till exempel kan American College of Cardiology hittas på cardiosource.org . du kan klicka på "Practice Management" och klicka sedan på "Hitta en kardiolog Direkt." Klicka på "Föräldraskap Corner" vid American Academy of Pediatrics hemsida och du kommer att riktas till friska barn, en webbplats som stöds av AAP för föräldraskap. Klicka på "Tips & Verktyg." Här kan du söka efter en AAP medlem barnläkare, barnunder specialist eller pediatrisk kirurgspecialist. du kan också hitta en läkare genom American Medical Association webbplats under "Doctor Finder." Lägg alla läkarens namn intresse för din lista.

6 dubbelkontrollera några namn mot dem tidigare hänvisats. Forskning varje läkare på listan för vilka du vill ha ytterligare information. Besök State Medical Verkets webbplats. Inled en sökning efter en licensierad leverantör. Skriv in det sista namnet på den läkare och klicka sedan på "Visa profil". Staten medicinska brädan kommer att omfatta läkarens medicinska utbildning, specialitet ombord certifieringar, sjukhus privilegier och eventuella disciplinåtgärder.

7 Bestäm vilka kriterier är mest kritiska till dig angående läkarens professionell portfölj sedan prioritera dessa kriterier. De flesta rankningar börja med utbildning, erfarenhet, ombord certifieringar och sjukhus tillhörighet. Överväga utbildning och avgöra om det är mest relevanta för dig läkaren deltog Ivy-League eller statliga skolor. Utvärdera erfarenheter. Enligt CNN hälsa, en studie 2005 av mer än 1500 läkare som implanterade defibrillatorer i sina patienter under en treårsperiod fann att graden av komplikationer inom tre månader efter operationen var ungefär 60 procent högre för läkare som hade implanterats färre än 10 av de enheter än för läkare som hade implanterats mer än 29.

8 Överväg ombord certifieringar och vad det betyder för dig. Det finns över 600.000 läkare i USA och över hälften certifierad. För att bli certifierad måste en läkare genomföra en särskild utbildning för deras specialitet och passera en mycket utmanande examen. Styrelsen certifiering visar läkaren hade stor kunskap om området för att framgångsrikt klara testet.

9 Granska sjukhus tillhörighet och vad det betyder för dig. Ranking tjänster omfattar dessa kriterier som en ersättning för att utvärdera de bästa läkarna i USA Varje läkare måste få släppa in privilegier från ett sjukhus för att få rätt att ta emot patienter. Sjukhus forskning en nationell databas (ej tillgänglig för patienter), vilket ger historia felbehandling och eventuella disciplinåtgärder mot läkaren. Många sjukhus kommer inte att ge släppa privilegier till läkare med dåliga resultat.

10 bedöma hur viktig priser, utmärkelser eller gemenskap status är för dig. Slutligen, om du söker en hjärtspecialist som specialiserat sig på kärn kardiologi, utvärdera vilka läkarna på listan har din önskan sub-specialitet. Om du inte söker en sub-specialitet, identifiera vilka andra faktorer som är mest relevanta för dig såsom kön och plats.

11 Placering läkaren är på din lista med dina förberedda kriterier. Välj ett eller flera och boka en tid för att möta läkare (s) personligen. Förbered en lista med frågor som är relevanta för din specifika medicinska behov eller tillstånd att be läkaren när du möter. Rådgör med din egen läkare eller allmän läkare för att få råd om specifika frågor att ställa. Du kan också besöka webbplatsen för professionell medicinsk förening att se över nuvarande nyheter, diskussioner och trender som är relevanta för att ämnesområdet.

12 Möt läkare (s) personligen och ställa dina frågor. Fråga gärna om erfarenhet eller antal gånger läkaren har utfört ett visst förfarande. Fråga om forskningsområden eller några publikationer om trender eller medicinska framsteg som du har läst. Göra anteckningar på läkarens personlighet, förmåga att svara på frågor, underlätta diskussionen. Bestäm din komfort nivå diskutera dina medicinska besvär eller problem med den här personen och om du är säker på deras "bedside sätt." Granska dina anteckningar och välj läkaren som bäst passar dina kriterier.

Tips

  • American Academy of Pediatricians rekommenderar du söker barnläkare med initialerna "FAAP" är efter namnet (till exempel Dr. Luke Pratt, MD, FAAP) FAAPs är medlemmar (stipendiater) av American Academy of Pediatrics (AAP), certifierad i Pediatrics, åtagit sig att livslångt lärande, förespråkare för barn och familjer och uppdaterad om det senaste inom barns hälsa.