XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
De bästa frukter för viktminskning

I allmänhet har någon hel frukt potential att bli en effektiv mat för viktminskning. Frukt har låga energirika nivåer, vilket innebär att deras närings och fiberantal är höga för en relativt stor portion med få kalorier. De frukter med mest fiber tenderar att vara bland de mest näringsrika och fyllning, och de är de naturliga val för bästa viktminskning livsmedel.

Varför Fiber?

De bästa frukter för viktminskning

Fiberrik mat är förknippade med framgångsrik viktminskning för ett par anledningar. För en, fibrer livsmedel tenderar att vara mer fyllning. Dr. Melina Jampolis, läkare näring specialist för CNN.com, skrev i en 2012 artikel som fiber minskar hastigheten mat tömmer från magen, vilket förhindrar en pigg i blodsockernivåer och underlättar hungerpangs. Fråga Alice! vid Columbia Health noterar att fiber har också potential att blockera vissa nedbrytning av fett och protein, vilket innebär att människor som äter mer fibrer som faktiskt kan absorbera färre kalorier än de förbrukar.

Näringsinformation

De bästa frukter för viktminskning

Bär är bland de högsta fiber frukter och det bästa för viktminskning. I en enda 100-kalori servering, vilket är oftast bara över en kopp, hallon har 8 gram fibrer och björnbär har 7,6 gram. Äpplen, päron och jordgubbar alla har ungefär hälften så mycket i samma portion. Torkade frukter såsom fikon och körsbär har vanligtvis en hel del fiber också, men deras kalori räknar per portion tenderar att vara högre, och de innehåller nästan alltid lite extra socker.

Serveringsförslag

De bästa frukter för viktminskning

Om du tittar på din vikt, försöka hålla din kalori räkna ner vid alla måltider och snacks samtidigt äta mat som fyller du upp. Snarare än att para ihop en handfull bär med en skopa glass och en duggregn av chokladsås, strö bären ovanpå en färsk sallad som har andra fiberrik mat såsom avokado, skivad grönsaker och fullkorn krutonger. Du kan också äta frukt vanligt som ett alternativ till mer kaloririka desserter. Om du förbereder frukter själv, hålla huden på - det är där de flesta av att fyllnadsfiber ligger.

En viktminskning plan

De bästa frukter för viktminskning

Äta fiberrika hela frukter är en bra strategi för viktminskning, men det är bara en del av en större plan. Frukt har ungefär tre gånger de typiska kalori räknas av grönsaker, så det är möjligt att gå upp i vikt genom att gå överbord med dina tjänstgör storlekar. Att banta och hålla vikten av, arbeta med din läkare eller en dietist för att utveckla en väl balanserad kost plan som har att fylla frukter tillsammans med andra lågt kaloriinnehåll, låg energirika livsmedel.