XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man gör en livsmedelstabell


Matplanscher kan vara en bra resurs för varje person som vill förbättra sina matvanor. Skapa ett diagram med en sammanfattning av ditt dagliga intag kan göra dig mer medveten om vad du äter samt hjälpa dig att öka mångfalden av mat du konsumerar. Enligt dietister Marie A. Boyle och Sara Long, människor som håller en sådan skiva är mer benägna att känna igen unhealthful ätamodeller på egen hand. Om viktkontroll, är hanteringen av ett tillstånd eller hälsa underhåll ditt mål, gör en livsmedels diagram kan vara ditt första steg mot att åstadkomma det.

Instruktioner

1 Använd Microsoft Excel för att skapa ett kalkylblad. Märk raderna med veckodagarna. Märk de första kolumner med mat och dryck som du normalt äter under dagen (dvs frukost, morgon mellanmål). Efter måltiden kolumner, skapa en kolumn "totala dagliga kalorier." Du kan lägga till kolumner för kosttillskott, vitaminer, protein gram och andra näringsämnen information om så önskas.

2 Använd din journal att registrera varje del av mat du äter vid varje måltid och mellanmål under dagen. Inkludera drycker, kryddor, och allt annat du lägga till din mat. Var så specifik som möjligt (dvs "1/4 pund hamburgare på kaiser rulla med sallad, tomat och 1 tsk. Ketchup" i motsats till "hamburgare"). Eftersom du kanske inte har tillgång till kalkylarket vid alla tider på dagen, hålla en tidskrift kommer att hjälpa dig att komma ihåg att skriva ner alla livsmedel så fort du har ätit dem.

3 Överför lista över livsmedel från din dagbok i kalkylbladet under lämplig dag och måltid / mellanmål.

4 Använd en webbplats med en näring databas som kalori kungen att undersöka innehållet i de objekt som du har listat kalori, lägg sedan till den informationen i kalkylarket bredvid respektive mat. Om du räknar proteiner, kolhydrater eller andra näringsämnen information, forskning dessa och lägga till kalkylblad därefter.

5 Lägg till din totala kalorier för dagen och input detta nummer i "totala dagliga kalorier" -kolumnen på kalkylbladet.

6 Spela in dina livsmedel och dagliga kalorier under minst en vecka för att bekanta dig med dina ätvanor och fastställa eventuella förändringar som kan vara nödvändiga för att förbättra eller bibehålla din hälsa.

Tips

  • Överväga inspelning de särskilda omständigheterna i dina måltider och mellanmål. Detta kan hjälpa dig att ta reda på varför du äter mer eller mindre eller föredrar vissa livsmedel i särskilda situationer. Till exempel, "Lunch med kollegor. Kände sig stressade. Hade choklad cirkel även om jag inte äter normalt dessert med lunch."