XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur dyka med glasögon


SCUBA står för fristående undervattensandningsapparater, som gör det möjligt för dykare att stanna under vattnet under längre tidsperioder. Dålig syn kan sätta dykare i fara genom att hindra dem från att snabbt och exakt läsning scuba instrument såsom klockor och mätare. Dessutom kan behovet av glasögon beröva dykare av nöjet att observera undervattensliv i detalj. Många tycker glasögon under dyk mask för att vara svårt. Lyckligtvis dykare som behöver synkorrektion har flera andra alternativ att välja mellan.

Instruktioner

Kontaktlinser

1 Bära kontaktlinser under receptfria dyk mask. Välja mjuk, i motsats till hårda eller gasgenomträngliga, linser. Mjuka linser bättre tillgodose vattens tryck.

2 Använd linser när det är möjligt. Välja denna linstyp kan förhindra spridning av bakterier som finns i vattnet absorberas av linserna.

3 Håll ögonen stängda när du översvämma masken att klara det. Om vatten kommer i kontakt med objektivet, kommer din syn tillfälligt bli suddig.

Receptbelagda linser för mask

4 Utrusta din mask med receptglas om du inte vill eller kan inte använda kontaktlinser.

5 Satsa på bundna linser om du inte har något emot det faktum att linserna endast kan approximera formen på fronten och tenderar att lägga till extra vikt till masken. Bundna linser limmas till insidan av maskens frontplatta och är tillgängliga för faceplates med ett eller två fönster.

6 Välj ett recept mask om du inte vill lägga till extra vikt. Det här alternativet ersätter faceplates med linser gjorda till din vision recept. Denna lins typ är endast tillgänglig för masker som har två frontpanelens fönster.

7 Använd drop-in linser om du inte behöver progressiva glasögon eller för komplicerade recept som involverar korrigering för tillstånd såsom astigmatism. Dyk butik personal kan installera drop-in linser genom att ta bort de ursprungliga linser från en mask och ersätta dem med färdiga korrigerande linser. Denna typ av lins är inte tillgänglig på alla två fönster masker stilar. Dyk butiker ofta hålla en inventering av korrigerande linser av olika dioptrier eller styrkor. Som ett resultat, är detta en av de snabbare sätt att förbättra din vattens vision.

Tips

  • Vatten har en förstorande effekt på cirka 33 procent. Som ett resultat, inte alla dykare som behöver synkorrigering på land behöver det under vattnet. Bestäm om du har möjlighet att läsa ditt instrument under vattnet utan korrigering innan man investerar i receptlösningar.