XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem"Ingen smärta, ingen vinst" är mantrat av många idrottare, men missriktad stoicism kan orsaka allvarliga problem. Fötterna ska inte skada efter ett träningspass. Om du befinner dig halta hem från gymmet, du gör något fel. Fix kan vara så enkelt som stretching eller köpa ett par nya skor, men om smärtan kvarstår, kontakta läkare.

Instruktioner

1 Öva god hygien. Tvätta dina fötter med varmt vatten och diskmedel efter varje träningspass och innan du går till sängs för att förhindra svampinfektioner. Håll dina tånaglar prydligt klippta och återfukta torr, sprucken hud.

2 Sträck fötterna före och efter varje träningspass. Sitt ner och korsa höger ben över vänster knä. Curl höger hand runt din högra fot så handflatan trycker på tårna. Dra tårna mot din kropp tills du känner en sträcka i hålfoten på foten. Håll stretch i 30 sekunder, sedan upprepa på den motsatta sidan. Ett annat enkelt sätt att sträcka ut arch musklerna är att lägga en handduk på golvet och krypa tårna runt det att dra handduken mot kroppen.

3 Bär korrekt avpassat aktivitets lämpliga skor. Gå till en sportaffär och har fötterna mätas. Välj sedan ett par skor som passar för din vanliga träning. Till exempel, om du jogga på löpband, behöver du löparskor, inte tvär utbildare.

4 Stöd dina bågar. Gör ett enkelt experiment hemma för att bestämma din fot struktur. Lägg en brun papperspåse på golvet. Steg i badkaret att väta foten, sedan steg på papperet. Om ditt fotavtryck är oftast fyllas i ,, du har en platt fot och kräver en hel del hålfotsinlägg. Du kan behöva receptbelagda ortoser för att förhindra mul smärta. Om du ser en stor skillnad mellan avtryck av tårna och hälar, har du hög båge, enligt WebMD.

5 Tala med din läkare. Kronisk fot smärta är inte normalt - även för idrottare - och kan vara ett symptom på ett större problem. Plantar fasciit, bunions, hammartå och förlust av mul stoppning är alla möjliga orsaker till mul smärta.

Tips

  • Höga klackar och flip flops kan göra dina fötter ont - inte träningen. Inte bära skor med en klack högre än 2 inches och spara flip flops för stranden.