XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är orsakerna till Floaters efter laser Eye Treatment?

Läkare behandla ett antal ögonsjukdomar med laser, och många patienter inte upplever komplikationer eller biverkningar från behandlingarna. I vissa fall kan emellertid en patient märker synfältet efter en laser ögonbehandling. Floaters visas som svarta fläckar i synfältet, ofta flytande i och ut ur vision. Att känna några av orsakerna till synfältet efter laserbehandling kan hjälpa en patient att förstå beskaffenheten.

kapsel~~POS=TRUNC Fragment

Den naturliga linsen inuti ögat blir grumlig med åldern, och när den grumlighet stör synen, kan en ögonkirurg rekommenderar kirurgiskt avlägsnande av den grumliga linsen, en så kallad katarakt. Läkaren kommer att ta bort den grumliga linsen och infoga ett linsimplantat. Det nya objektivet fäster den tunna, klara kapsel som inhyste den naturliga linsen. Över tiden, ett antal patienter upplever suddig syn på grund av att kapseln vrida grumlig. För att rensa visionen, kommer läkaren att använda en laser för att göra en något cirkulär öppning i kapseln. Fragment av kapseln kan passera genom patientens syn, men floaters bör försvinna inom några veckor, enligt Allt om Vision webbplats. Vissa människor märker enstaka synfältet, men dessa bör inte störa synen.

laser~~POS=TRUNC

Tillstånd, såsom diabetisk retinopati kräver laserbehandling på näthinnan, den ljuskänsliga lager av vävnad som linjer ryggen, inre delen av ögat. Diabetesretinopati resultat när onormala blodkärl växer på näthinnan och läcka vätska. Att stoppa läckande kärl och förhindra tillväxt av nya, onormala fartyg, kommer ögonkirurgen använda lasern för att göra små, exakta brännskador på näthinnan. Efter laserbehandlingen, kommer patienten ofta upplever dimsyn och kan märka små fläckar, rapporterar MayoClinic.com. Punkterna påverkar vanligtvis inte röra sig, och de förekommer som ett resultat av lasern bränner på näthinnan. Med tiden kan de svarta fläckar gradvis försvinna.

Blödning

De läckande blodkärl från diabetesretinopati kan orsaka att vätska läcker in i glaskroppen, den gelé typ substans som fyller den bakre kammaren i ögat. Människor som har denna typ av blödning kommer ofta att se mörka fläckar i sin syn, till följd av läckage i glaskroppen, säger University of Michigan Kellogg Eye Center. Om retinopati eller läckande fartyg inte svarar på behandlingen, kan denna blödning efter en laserbehandling, och detta kan leda till nya synfältet.