XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Mjuka Foods Efter hysterektomi Kirurgi

En hysterektomi är kirurgiskt avlägsnande av en del av eller hela livmodern. Din läkare kan också ta bort äggstockarna och äggledarna som en del av förfarandet. Efter operationen kommer du långsamt återgå till en vanlig kost. Under denna övergångsperiod, kan din läkare rekommendera en mjuk diet. Den mjuka kost ger mag-tarmkanalen tid att anpassa sig till fast föda, efter att du har tolererat en flytande diet. Efter flera måltider av mjuk mat, de flesta patienter har möjlighet att återuppta en vanlig kost. Följ alltid din läkare särskilda kost instruktioner efter en hysterektomi.

mål

Enligt University of Maryland Medical Center, de flesta hysterektomi patienter stanna på sjukhuset för omkring två till tre dagar. Du måste först konsumera bara klara vätskor, men så småningom flytta till en mjuk kost. Mjuk mat är ofta inte införas förrän du har en avföring. Övergångsperioden gör att din kropp tid att vila, som smälta maten kan vara svårt omedelbart efter operationen.

Mjuk mat Exempel

Mjuka, Mashable livsmedel som inte kräver stora ansträngningar för att tugga finns på den mjuka dieten. Du kan mjuka upp de flesta typer av mat med hjälp av en mixer eller helt enkelt mosa dem med köksredskap. Mjuka, anbud kött såsom fjäderfän och ångkokt fisk rekommenderas. Lägg sås eller sås att fukta livsmedel. Kokt, konserverad eller ångade frukter och grönsaker är idealiska. Frukter såsom färska bananer, avokado är också bra val. Grönsaksjuice, liksom overcooked morötter och broccoli är bra grönsaker val. Mejeriprodukt, såsom mjölk, skakar och smoothies utan stora bitar av frukt är en middagstid snacks och kosttillskott. Lägg yoghurt eller glass i mixen om du behöver extra kalorier.

motsägelser

Efter hysterektomi, bör du undvika vissa livsmedel på din mjuka kost inklusive råa frukter och grönsaker eftersom de är svåra att smälta. UCLA hälsa råder patienter för att undvika trådiga bönor, sallad, jordnötssmör och kokos. Du bör också undvika alkohol och koffein. Ät inte mat kraftigt kryddat med kryddor.

Ytterligare Hysterectomy Tips

Enligt University of North Carolina School of Medicine, om du har problem med att flytta mage efter operationen, är en pall mjukmedel såsom natriumdokusat tillrådligt. Att äta livsmedel något höga i fiber kan öka tarmrörelser. Dock bör fiberrik mat endast ingå i din kost om det godkänns av din läkare. Glöm inte att dricka mycket vätska för att undvika uttorkning efter hysterektomi.